Teme - Office

 • Microsoft Build 2019

  Microsoft je v svojem domačem Seattlu gostoval konferenco Build, ki je načeloma namenjena razvijalcem programske opreme. Toda konferenca vsako leto postreže tudi s številnimi najavami novih tehnologij in funkcionalnosti za Microsoftove izdelke, ki jih nato uporabljamo v poslovnem in domačem okolju, tako na namizju, kot v oblaku. S tem skušajo zadržati interes javnosti, v prvi vrsti seveda programerjev, da še naprej uporabljajo in razvijajo izdelke okoli Microsoftovih tehnologij.

 • JavaScript v Excelu, je to res dobra ideja?

  Teden dni je od tega, kar so se pri Microsoftu odločili, da njihovi pisarniški programi, konkretno Excel, potrebujejo še en programski jezik, s katerim je mogoče nadgrajevati vgrajene funkcije. V zadnji predpregledni različici Office 365 (build 9325 za Windows ali 13.329 za Mac) je namreč mogoče poganjati dodatke, ki so pisani v Javascriptu.

  Objavljeno: 16.5.2018 11:00 | Teme: varnost, Office, microsoft
 • Office 2019 samo na Windows 10

  Microsoft je razkril, da bo pisarniška zbirka Office 2019 delovala le na računalnikih z operacijskim sistemom Windows 10.

  Objavljeno: 7.2.2018 11:00 | Teme: microsoft, Office, Windows 10
 • Microsoft 365 združuje Windows, Office, mobilnost in varnost

  Microsoft je na partnerski konferenci Inspire razgrnil novo poslovno ponudbo, ki združuje doslej ločene izdelke v enem samem kompletu. S paketi Microsoft 365 ciljajo na podjetja vseh velikosti, v kompletih pa najdemo operacijski sistem Windows 10, pisarniški paket Office 365, različna orodja za varovanje in upravljanje računalnikov. V kompletu so podprti tako osebni računalniki, kot mobilne naprave.

  Objavljeno: 11.7.2017 01:00 | Teme: microsoft, Windows 10, Office
 • Microsoft omejuje kupce namizne Pisarne

  Microsoft je napovedal, da kupci namizne programske opreme Office (2010, 2013, 2016) 13. oktobra 2020 ne bodo več mogli dostopati do poslovnih različic (s priponko for Business) oblačnih storitev OneDrive in Skype.

  Objavljeno: 21.4.2017 10:00 | Teme: microsoft, Office, Skype
 • Microsoft StaffHub za načrtovanje urnikov

  Microsoft ima novo orodje v družini pisarniških storitev Office 365. StaffHub je namenjen vodenju delovnega razporeda v ekipah, še zlasti tam, kjer gre za izmensko delo in kjer delodajalec dovoljuje zamenjave in spremembe vrstnih redov v izmenah ali delovnih mestih, če le delo zaradi tega ne trpi. Orodje omogoča vodenje delovnih izmen, hitro opravljanje sprememb in preprosto iskanje zamenjav. Tipične primere rabe najdemo v storitvenih dejavnostih, službah za podporo uporabnikov in drugih delovno intenzivnih službah.

  Objavljeno: 13.1.2017 01:00 | Teme: microsoft, Office, Poslovne rešitve
 • Sodelujmo v Powerpointu

  Microsoft je predstavil posodobitev programa PowerPoint na operacijskem sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča učinkovito delitev dela. Sodelovanje na nastajajočih predstavitvah podpirajo z informacijami o aktivnostih na posameznem diapozitivu. Posameznik lahko v vsakem trenutku pogleda, kdo urejuje kaj. Prav tako so razvijalci dodali mobilne priboljške v obliki obvestil, ki jih sodelavci prejmejo na napravo s sistemom Android ali iOS, če kdo od kolegov začne delati na deljeni Wordovi, Excelovi ali PowerPointovi datoteki. Sodelovalne zmožnosti so v prvi fazi omogočene zgolj članom Microsoftovega programa Office Insider. Kdaj bodo na voljo ostalim smrtnikom, ni znano.

  Objavljeno: 1.12.2016 08:00 | Teme: microsoft, Office
 • Apple ponuja Office 365 kot dodatek za iPad Pro

  Na predstavitvi Loop you in so v Cupertinu predstavili manjši iPad Pro ter nas skušali prepričati, da PCja za delo ne potrebujemo več. Očitno mislijo resno, saj s tablico ponujajo tudi Office 365. Microsoftov izdelek je poleg Logitechovih pripomočkov edini tuj dodatek za tablici iPad Pro. Glede na to, da je iPad Pro neposreden tekmec Microsoftovi tablici Surface, je poteza neobičajna. Da bi bila ironija še večja, dobijo kupci Applove manjše tablice iPad Pro pisarniški paket zastonj. Microsoftova politika je, da naprave manjše od desetih palcev lahko uporabljajo Word, Excel in druščino brezplačno. Manjši iPad Pro ima zaslon z velikostjo 9,7 palca. Pripravno!

  Objavljeno: 25.3.2016 08:00 | Teme: apple, microsoft, iPad, Office
 • Urejanje besedil z narekom

  Spletna pisarniška zbirka Google Docs že od lanskega septembra omogoča narekovanje besedila, po novem pa lahko dokumente z glasom tudi urejamo. Funkcionalnost v slovenščini sicer ni omogočena, a povsem lepo deluje v polomljeni angleščini. Učinkovitost tovrstnega dela brez uporabe tipkovnice je vprašljiva, vendar se bodo brez dvoma našli uporabniki, ki jim bo zmožnost v določenih primerih prišla prav. Prehajanje iz nareka v urejanje je brezšivno, zgolj z glasom dokumentu po želji dodamo odstavek, izberemo del besedila in ga po želji oblikujemo ter ga opremimo s smeškom. Ker nov način dela vseeno zahteva nekaj privajanja, je Google objavil nekaj osnovnih napotkov, ki jih prilagamo v povezavi spodaj.

  Objavljeno: 26.2.2016 12:00 | Teme: google, Office
 • Microsoft Office 2016 uradno predstavljen

  Microsoft je natanko po napovedih globalno predstavil zbirko pisarniških programov Office 2016. Novi programi so obenem najnovejši dodatek za storitev Office 365, ki je na voljo za naročnino v oblaku. Ob novih programih so pri Microsoftu predstavili tudi nekatere nove in storitve v oblaku za izboljšanje storilnosti pri sodelovanju in skupinskem delu.

  Objavljeno: 23.9.2015 01:00 | Teme: microsoft, Office

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

44GtTRq9vUM

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji