Teme - Office

 • Microsoft StaffHub za načrtovanje urnikov

  Microsoft ima novo orodje v družini pisarniških storitev Office 365. StaffHub je namenjen vodenju delovnega razporeda v ekipah, še zlasti tam, kjer gre za izmensko delo in kjer delodajalec dovoljuje zamenjave in spremembe vrstnih redov v izmenah ali delovnih mestih, če le delo zaradi tega ne trpi. Orodje omogoča vodenje delovnih izmen, hitro opravljanje sprememb in preprosto iskanje zamenjav. Tipične primere rabe najdemo v storitvenih dejavnostih, službah za podporo uporabnikov in drugih delovno intenzivnih službah.

  Objavljeno: 13.1.2017 01:00več
 • Sodelujmo v Powerpointu

  Microsoft je predstavil posodobitev programa PowerPoint na operacijskem sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča učinkovito delitev dela. Sodelovanje na nastajajočih predstavitvah podpirajo z informacijami o aktivnostih na posameznem diapozitivu. Posameznik lahko v vsakem trenutku pogleda, kdo urejuje kaj. Prav tako so razvijalci dodali mobilne priboljške v obliki obvestil, ki jih sodelavci prejmejo na napravo s sistemom Android ali iOS, če kdo od kolegov začne delati na deljeni Wordovi, Excelovi ali PowerPointovi datoteki. Sodelovalne zmožnosti so v prvi fazi omogočene zgolj članom Microsoftovega programa Office Insider. Kdaj bodo na voljo ostalim smrtnikom, ni znano.

  Objavljeno: 1.12.2016 08:00več
 • Apple ponuja Office 365 kot dodatek za iPad Pro

  Na predstavitvi Loop you in so v Cupertinu predstavili manjši iPad Pro ter nas skušali prepričati, da PCja za delo ne potrebujemo več. Očitno mislijo resno, saj s tablico ponujajo tudi Office 365. Microsoftov izdelek je poleg Logitechovih pripomočkov edini tuj dodatek za tablici iPad Pro. Glede na to, da je iPad Pro neposreden tekmec Microsoftovi tablici Surface, je poteza neobičajna. Da bi bila ironija še večja, dobijo kupci Applove manjše tablice iPad Pro pisarniški paket zastonj. Microsoftova politika je, da naprave manjše od desetih palcev lahko uporabljajo Word, Excel in druščino brezplačno. Manjši iPad Pro ima zaslon z velikostjo 9,7 palca. Pripravno!

  Objavljeno: 25.3.2016 08:00več
 • Urejanje besedil z narekom

  Spletna pisarniška zbirka Google Docs že od lanskega septembra omogoča narekovanje besedila, po novem pa lahko dokumente z glasom tudi urejamo. Funkcionalnost v slovenščini sicer ni omogočena, a povsem lepo deluje v polomljeni angleščini. Učinkovitost tovrstnega dela brez uporabe tipkovnice je vprašljiva, vendar se bodo brez dvoma našli uporabniki, ki jim bo zmožnost v določenih primerih prišla prav. Prehajanje iz nareka v urejanje je brezšivno, zgolj z glasom dokumentu po želji dodamo odstavek, izberemo del besedila in ga po želji oblikujemo ter ga opremimo s smeškom. Ker nov način dela vseeno zahteva nekaj privajanja, je Google objavil nekaj osnovnih napotkov, ki jih prilagamo v povezavi spodaj.

  Objavljeno: 26.2.2016 12:00več
 • Microsoft Office 2016 uradno predstavljen

  Microsoft je natanko po napovedih globalno predstavil zbirko pisarniških programov Office 2016. Novi programi so obenem najnovejši dodatek za storitev Office 365, ki je na voljo za naročnino v oblaku. Ob novih programih so pri Microsoftu predstavili tudi nekatere nove in storitve v oblaku za izboljšanje storilnosti pri sodelovanju in skupinskem delu.

  Objavljeno: 23.9.2015 01:00več
 • Microsoft Office 2016 bo na voljo 22.septembra

  Po uradni predstavitvi Windows 10 in dobrem odzivu uporabnikov, ki hitro prehajajo nanj, prihaja za Microsoft v drugi polovici septembra naslednji pomemben mejnik. 22. septembra bo izšla nova generacija pisarniške zbirke Office 2016, ki je bil dolga leta gonilni motor za cel spekter Microsoftovih izdelkov, vključno s samimi Okni.

  Objavljeno: 11.9.2015 01:00več
 • Office 2016 prihaja 22 septembra

  Iz Microsoftovega intraneta je pricurljala slika zaslona, ki kaže, da se Microsoft pripravlja na splavitev nove različice paketa Office – Office 2016 naj bi luč sveta ugledal 22. septembra.

  Objavljeno: 28.8.2015 08:00več
 • Izšel je Libre Office 5.0.0

  Libre Office, odprtokodni pisarniški paket, ki je nastal po »razcepitvi« projekta OpenOffice, je pravkar dosegel različico 5.0. Menda prinaša kar nekaj popravkov in izboljšav (seznam je na voljo tudi v slovenščini), deluje pa tako na Windows in MacOS, kot tudi na distribucijah Linux (na osnovi Debian in RedHat). Ko smo preizkušali prejšnjo različico, smo ugotovili, da ima (še vedno) težave z združljivostjo z Microsoft Office, kaj bomo ugotovili za novo različico, pa si boste lahko prebrali v naslednjem Monitorju.

  Objavljeno: 6.8.2015 09:00več
 • Osvežitev preizkušanja Office 2016

  Microsoft je pri razvoju pisarniškega peketa Office 2016 ubral podobno pot, kot pri Windows 10 – novost predstavljajo po kosih in to precej bolj pogosto, kot v preteklosti. Nova osvežitev preizkusne različice nadaljuje z dosedanjo strategijo. Novosti so sicer zanimive, a ne nepogrešljive.

  Objavljeno: 6.7.2015 01:00več
 • Office za Androidne telefone na voljo v končni različici

  Po tem, ko so v maju objavili predogled paketa Office za telefone z Androidom, so pri Microsoftu le nekaj tednov kasneje zaključili z razvojem in objavili končno kodo, ki jo lahko brezplačno prenesemo prek trgovine Google Play.

  Objavljeno: 25.6.2015 01:00več