Teme - Office

 • Urejanje besedil z narekom

  Spletna pisarniška zbirka Google Docs že od lanskega septembra omogoča narekovanje besedila, po novem pa lahko dokumente z glasom tudi urejamo. Funkcionalnost v slovenščini sicer ni omogočena, a povsem lepo deluje v polomljeni angleščini. Učinkovitost tovrstnega dela brez uporabe tipkovnice je vprašljiva, vendar se bodo brez dvoma našli uporabniki, ki jim bo zmožnost v določenih primerih prišla prav. Prehajanje iz nareka v urejanje je brezšivno, zgolj z glasom dokumentu po želji dodamo odstavek, izberemo del besedila in ga po želji oblikujemo ter ga opremimo s smeškom. Ker nov način dela vseeno zahteva nekaj privajanja, je Google objavil nekaj osnovnih napotkov, ki jih prilagamo v povezavi spodaj.

  Objavljeno: 26.2.2016 12:00več
 • Microsoft Office 2016 uradno predstavljen

  Microsoft je natanko po napovedih globalno predstavil zbirko pisarniških programov Office 2016. Novi programi so obenem najnovejši dodatek za storitev Office 365, ki je na voljo za naročnino v oblaku. Ob novih programih so pri Microsoftu predstavili tudi nekatere nove in storitve v oblaku za izboljšanje storilnosti pri sodelovanju in skupinskem delu.

  Objavljeno: 23.9.2015 01:00več
 • Microsoft Office 2016 bo na voljo 22.septembra

  Po uradni predstavitvi Windows 10 in dobrem odzivu uporabnikov, ki hitro prehajajo nanj, prihaja za Microsoft v drugi polovici septembra naslednji pomemben mejnik. 22. septembra bo izšla nova generacija pisarniške zbirke Office 2016, ki je bil dolga leta gonilni motor za cel spekter Microsoftovih izdelkov, vključno s samimi Okni.

  Objavljeno: 11.9.2015 01:00več
 • Office 2016 prihaja 22 septembra

  Iz Microsoftovega intraneta je pricurljala slika zaslona, ki kaže, da se Microsoft pripravlja na splavitev nove različice paketa Office – Office 2016 naj bi luč sveta ugledal 22. septembra.

  Objavljeno: 28.8.2015 08:00več
 • Izšel je Libre Office 5.0.0

  Libre Office, odprtokodni pisarniški paket, ki je nastal po »razcepitvi« projekta OpenOffice, je pravkar dosegel različico 5.0. Menda prinaša kar nekaj popravkov in izboljšav (seznam je na voljo tudi v slovenščini), deluje pa tako na Windows in MacOS, kot tudi na distribucijah Linux (na osnovi Debian in RedHat). Ko smo preizkušali prejšnjo različico, smo ugotovili, da ima (še vedno) težave z združljivostjo z Microsoft Office, kaj bomo ugotovili za novo različico, pa si boste lahko prebrali v naslednjem Monitorju.

  Objavljeno: 6.8.2015 09:00več
 • Osvežitev preizkušanja Office 2016

  Microsoft je pri razvoju pisarniškega peketa Office 2016 ubral podobno pot, kot pri Windows 10 – novost predstavljajo po kosih in to precej bolj pogosto, kot v preteklosti. Nova osvežitev preizkusne različice nadaljuje z dosedanjo strategijo. Novosti so sicer zanimive, a ne nepogrešljive.

  Objavljeno: 6.7.2015 01:00več
 • Office za Androidne telefone na voljo v končni različici

  Po tem, ko so v maju objavili predogled paketa Office za telefone z Androidom, so pri Microsoftu le nekaj tednov kasneje zaključili z razvojem in objavili končno kodo, ki jo lahko brezplačno prenesemo prek trgovine Google Play.

  Objavljeno: 25.6.2015 01:00več
 • Office Lens

  Microsoft je kompletu programov za pisarniško delo na telefonih iOS in Andorid dodal še nov pripomoček, ki zna vgrajeni fotoaparat spremeniti v pripraven optični bralnik. Čeprav Office Lens še zdaleč ni prvi program tega tipa, ima nekaj zanimivih lastnosti.

  Objavljeno: 3.4.2015več
 • Document Foundation obljublja spletno pisarno

  Document Foundation, ta stoji za brezplačno odprto-kodno pisarniško zbirko LibreOffice (ta je prišla iz projekta OpenOffice), obljublja novo, povsem brezplačno spletno različico pisarniškega paketa. Ta naj bi bil alternativa za Microsoftovo Office 365 in Google Docs, seveda bo temeljila na odprto-kodnih rešitvah. Jasno bo podpirala dokuemnte, ustvarjene znotraj LibreOffice, predvidevamo, da vsaj do neke mere tudi dokumente iz drugih pisarniških paketov (predvsem .doc in .docx). Različico LibreOffice, temelječo na HTML5, se je omenjalo že leta 2011.

  Objavljeno: 25.3.2015 15:00več
 • Predogled Office za Windows 10

  Microsoft je izpolnil obljubo zastavljeno ob nedavni predstavitvi operacijskega sistema Windows 10 in je v javni predogled dal pisarniško zbirko, ki jo bodo prilagali operacijskemu sistemu. Office for Windows 10 prinaša dolgo pričakovano optimizacijo za delovanje na zaslonih na dotik, obenem pa je prvi primer tako imenovanih univerzalnih aplikacij, ki brez modifikacij delujejo na osebnih računalnikih, tablicah in telefonih.

  Objavljeno: 5.2.2015 01:00več
ph