Teme - Office

 • iWork for iCloud že pri uporabnikih

  Po več tednih zasebnega preizkušanja je Apple odprl spletno pisarno iWork for iCloud vsem, ki imajo veljaven Applov račun. Ker spletna različica pisarniških programov, znanih iz okolja Mac OS in iOS, še ni povsem dokončana, so dostop odprli vsem, ki imajo veljaven račun v Applovem oblaku iCloud. Uporabniki lahko preizkusijo spletne različice urejevalnika Pages, preglednice Numbers in predstavitvenega programa Keynote.

  Objavljeno: 26.8.2013 01:00več
 • Microsoft Office tudi na Androidu

  Microsoft je po objavi za okolje Apple iOS svoj paradni pisarniški paket Office prenesel tudi na Googlov operacijski sistem Android. S tem so izpolnili napoved in zaokrožili ponudbo dostopa do pisarniških aplikacij na vse vodilnih mobilnih platformah (Microsoft, Google, Apple).

  Objavljeno: 31.7.2013 20:00več
 • Microsoftov Outlook za iOS

  Microsoft je pred kratkim objavil pisarniško zbirko Office, namenjeno telefonom iPhone. Zbirka omogoča delo z vsemi datotekami, narejenimi v klasičnih programih Word, Excel, Powerpoint, itd., sedaj pa je na voljo tudi samostojna aplikacija za spletno pošto, imenovana Outlook Web App (OWA). Kljub imenu gre za lokalno aplikacijo, ki poleg funkcij, ki jih že poznamo iz brskalnika, omogoča preglednejše in enostavnejše organiziranje e-pošte, iskanja in organiziranja sestankov.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Chrome OS z Office podporo

  Ob splavitvi računalnika Pixel je Google kupcem obljubil podporo pisarniškemu paketu Microsoft Office. Obljuba seveda še zdaleč ni pomenila, da bodo priljubljene aplikacije podjetja iz Redmonda na voljo za Googlov operacijski sistem Chrome OS, ampak je spletni velikan z njo zgolj napovedal možnost urejanja datotek s konkurenčnega sistema oziroma programskega paketa. Čeprav je Chromebook Pixel že nekaj časa z nami, Wordovih besedil z njim še vedno ne moremo urejati. Oziroma, jih nismo mogli urejati do danes.

  Objavljeno: 29.6.2013 21:00več
 • Microsoft Office za iOS je tu!

  Po več mesecih ugibanj, domnevnih razkritjih varovanih informacij in njihovih zanikanjih, je Microsoft vendarle uradno, čeprav nepričakovano na tiho, predstavil pisarniški paket Office za Applove računalnike z operacijskim sistemom iOS, najprej le za mobilne telefone iPhone.

  Objavljeno: 14.6.2013 01:00več
 • Brezplačni Office za Windows tablice

  Na sejmu Computex je Microsoft objavil, da bo vsaka nova tablica z operacijskim sistemom Windows 8 in procesorjem x86 deležna brezplačnega pisarniškega paketa Office. Dodatnih podrobnosti v predstavitvi niso razkrili, smo pa medtem izvedeli, da je načrt namenjen zgolj tablicam, manjšim od deset palcev. Odločitev o zastonjskem priboljšku je bržkone padla po katastrofalni prodaji tablic Windows RT, ki so leto dni po predstavitvi tako rekoč izumrle. Na tajvanskem sejmišču ni bilo napovedane niti ene nove naprave z Microsoftovim mobilnim sistemom za tablice.

  Objavljeno: 6.6.2013 07:00več
 • Microsoft Office na Androidu

  Zadnja posodobitev spletnih aplikacij zbirke Office je med drugim prinesla podporo Googlovemu operacijskemu sistemu Android.

  Objavljeno: 9.5.2013 05:00več
 • Okna, Office, oblačne tehnologije in - otoček

  Na Bledu se je zaključila 18. NT konferenca. Tokrat preoblikovana, prikrojena časom primerno, po drugi strani pa olajšana marsikomu odvečnega blišča in osredotočena na tehnologijo.

  Objavljeno: 26.4.2013več
 • MS Office za iOS in Android šele v 2014?

  Iz Microsoftovih razvojnih skupin je pricurljala v javnost informacija o razvojnem urniku naslednjih različic pisarniškega paketa Office, ki potrjuje, da Microsoft dejansko razvija različice za mobilne naprave z operacijskimi sistemi Apple iOS in Google Android.

  Objavljeno: 11.4.2013 01:00več
 • Pisarniški prijatelji

  Microsoft je zvezan z operacijskim sistemom Windows. Z Okni je zrasel, z Okni bo nekoč tudi izzvenel. Kljub temu se igla, ki nas z dotokom iste droge veže na podjetje iz Redmonda že toliko let, imenuje drugače. Pisarniški paket Office je zgodba o uspehu. Programska oprema je v preteklosti dobesedno letela s prodajnih polic, zato naj ne bi bilo s petnajsto Pisarno nič drugače. Vendar Office 2013 prihaja v čudnih časih. Kriza, uveljavljene spletne storitve in tektonski premiki na področju računalništva vzbujajo dvom. Microsoft upa, da je na svetu še vedno dovolj ljudi, ki si brez programov Word, Excel in PowerPoint delovnega dne ne more več predstavljati.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Preizkusiveč