Teme - Office

 • Office Lens

  Microsoft je kompletu programov za pisarniško delo na telefonih iOS in Andorid dodal še nov pripomoček, ki zna vgrajeni fotoaparat spremeniti v pripraven optični bralnik. Čeprav Office Lens še zdaleč ni prvi program tega tipa, ima nekaj zanimivih lastnosti.

  Objavljeno: 3.4.2015več
 • Document Foundation obljublja spletno pisarno

  Document Foundation, ta stoji za brezplačno odprto-kodno pisarniško zbirko LibreOffice (ta je prišla iz projekta OpenOffice), obljublja novo, povsem brezplačno spletno različico pisarniškega paketa. Ta naj bi bil alternativa za Microsoftovo Office 365 in Google Docs, seveda bo temeljila na odprto-kodnih rešitvah. Jasno bo podpirala dokuemnte, ustvarjene znotraj LibreOffice, predvidevamo, da vsaj do neke mere tudi dokumente iz drugih pisarniških paketov (predvsem .doc in .docx). Različico LibreOffice, temelječo na HTML5, se je omenjalo že leta 2011.

  Objavljeno: 25.3.2015 15:00več
 • Predogled Office za Windows 10

  Microsoft je izpolnil obljubo zastavljeno ob nedavni predstavitvi operacijskega sistema Windows 10 in je v javni predogled dal pisarniško zbirko, ki jo bodo prilagali operacijskemu sistemu. Office for Windows 10 prinaša dolgo pričakovano optimizacijo za delovanje na zaslonih na dotik, obenem pa je prvi primer tako imenovanih univerzalnih aplikacij, ki brez modifikacij delujejo na osebnih računalnikih, tablicah in telefonih.

  Objavljeno: 5.2.2015 01:00več
 • Microsoft Office za tablice Android v javnem preizkusu

  Microsoft je po krajšem testnem obdobju na povabilo (najava je bila novembra) preizkus nove različice paketa Office razširil na širšo javnost. Uporabniki tablic, ki imajo Android različice vsaj 4.4. in zaslone z velikostmi med 7 in 10,1-palci, lahko iz trgovine Google Play brezplačno prenesejo Word, Excel in PowerPoint. Za zdaj še ni jasno, kdaj bo na voljo dokončna različica brez morebitnih hroščev.

  Objavljeno: 8.1.2015 01:00več
 • Microsoft bo kupcem Office 365 za iPad vrnil denar

  Pred kratkim smo pisali o Microsoftovih novih pisarniških aplikacijah, namenjenih mobilnim operacijskim sistemom iOS in Android, ki so zamenjale dosedanjo plačljivo storitev Office 365. Kot kaže, bodo pri Microsoftu dosedanjim kupcem naročnin Office 365 na iPadu na zahtevo povrnili del plačanega denarja. Obstoječe naročnine so namreč 70 dolarjev na leto za osebno naročnino in 100 dolarjev letno za naročnino “Home” (za več naprav). 

  Objavljeno: 9.11.2014 12:00več
 • Microsoftov Office za telefone brezplačno

  Pri Microsoftu so danes predstavili brezplačne pisarniške aplikacije za telefone iOS in Android (sami jih v trgovini Play še nismo našli), v začetku prihodnjega leta bodo objavili tudi različice, namenjene Android tablicam (zainteresirani se lahko sicer prijavijo za preizkusno različico). Nove aplikacije Word, PowerPoint in Excel nadomeščajo dosedanji paket Office Mobile, za njihovo uporabo ne potrebujemo naročnine na Office 365. Novi programi so tudi tesno povezani z Microsoftovo shrambo v oblakih, OneDrive, vgrajena je tudi integracija s shrambo Dropbox, s katero so pri Microsoftu pred dnevi podpisali pogodbo o sodelovanju.

  Objavljeno: 7.11.2014 11:00več
 • Dropbox in Microsoft partnerja

  Dropbox je presenetil z najavo, da sklepa partnerstvo z Microsoftom, po katerem bodo Officeovi dokumenti avtomatično dostopni tudi v Dropboxu. Šlo bo tudi v drugo smer, in sicer bo Office privzeta platforma za urejanje dokumentov, ki so na Dropboxu.

  Objavljeno: 4.11.2014 20:00več
 • Nov član družine Office

  Microsoft je predstavil novega člana družine Office. Sway je digitalni pripomoček za ustvarjanje elegantnih (spletnih) predstavitev. Omogoča nam, da zgolj z nekaj kliki, kosi besedila ter kakšno sliko ustvarimo dih jemajoče predstavitve, ki jih po potrebi zlahka objavimo tudi na spletu. Sway je sodobna in preprosta različica urejevalnika spletnih strani FrontPage. Uglašeni algoritmi nam iz skopih informacij izdelajo končan produkt, pripravljen na objavo. Skupaj z močjo oblaka Azure poskrbijo, da so vsi gradniki na svojem mestu, ne glede na ciljno napravo, na kateri bo predstavitev odprta. Prilagoditve se zgodijo dinamično, brez vednosti (in znanja) stvaritelja. Sway bo moč uporabljati tako na računalnikih kot tudi na tablicah in pametnih telefonih. Znal bo rokovati z miško in tipkovnico, obenem pa bo prilagojen dotiku. Omogočal bo sodelovalno delo več avtorjev hkrati.

  Objavljeno: 2.10.2014 05:00več
 • Microsoft pripravlja Office 2015

  Po pisanju spletnega portala The Verge se pri Microsoftu pripravljajo na javno predstavitev nove različice pisarniškega kompleta Office za računalnike Windows. Ta korak najbrž ni presenečenje ob napovedih, da bo Microsoft še letos prikazal tudi novo različico okolja Windows (delovna oznaka 9). To je del Microsoftove strategije, s katero bodo nove različice na voljo hitreje, kot v preteklosti.

  Objavljeno: 24.9.2014 01:00več
 • 1 TB za uporabnike Office 365

  Microsoft je zagnal novo cenovno kampanjo, s katero želi pritegniti uporabnike k oblačnemu pomnilniku OneDrive in k oblačni pisarni Office 365. Največji preskok bodo doživeli prav uporabniki storitve Office 365, ki bodo prav v vseh različicah odslej imeli vključenih in na voljo 1 TB pomnilniškega prostora v oblaku.

  Objavljeno: 24.6.2014 01:00več