Koliko časa še?

Koliko časa še?
Objavljeno: 24.8.2009 12:49 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Uvodnik | Revija: September 2009 | Teme: uvodnik, Office, SiOL, SiOL TV, google

Ideja za ta uvodnik se mi je porodila ob Microsoftovi splavitvi beta različice novega Office 2010 in branju komentarja na arstechnica.org. Res - ali tale Office, pardon, Word, res še pije vodo?

Microsoftov monopol nad industrijo osebnih računalnikov je v vseh teh letih zagotovo nastal zaradi zelo uspešnega operacijskega sistema Windows (prej DOS), močno pa se je poglobil zaradi pisarne, paketa Office. Za razliko od operacijskega sistema, kjer se je Microsoftu z DOSom (oz. IBMom) dobesedno "us**lo", je pri Officeu treba priznati, da so bili ključ do začetnega uspeha prav gotovo zelo dobri izdelki, najprej Word, kasneje tudi Excel. In seveda odlična zamisel - združitev teh in nekaterih drugih programov v skupno Pisarno - Office. Pravzaprav je bila zadnja poteza tako dobra, da večina običajnih uporabnikov danes sploh ne loči med "Windows" in "Office". Za marsikoga je to pač vindovs, ki je že privzeto na vsakem računalniku.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki