Oglasno sporočilo
Objavljeno: 15.3.2024

Zverinsko odlični igričarski prenosniki

Ko na zaslonu igričarskih prenosnikov MSI Vector GP vidite podobo zmaja, je jasno, da z njimi ni šale.

Računalničarjem imena MSI ni treba posebej predstavljati, gre za tajvansko podjetje, znano predvsem po proizvodnji odličnih osnovnih plošč in grafičnih kartic, ki bo kmalu praznovalo štiri desetletja obstoja. Sčasoma so v svoj nabor izdelkov dodali tudi vrsto drugih komponent, računalniške monitorje ter namizne in prenosne računalnike.

Imeli smo priložnost spoznati njihovo družino igričarskih prenosnikov Vector GP in ta nas je hipno navdušila. Zakaj? Zato ker prenosnik kot celota deluje odlično, brez kakršnihkoli kompromisov in bližnjic. Preizkušeni model MSI Vector GP78 HX 13V je bil sicer z vrha cenovne lestvice, zato je pričakovano premogel vse najboljše komponente, ki jih je moč ta hip vgraditi v prenosnik. A tudi to ni enostavna naloga, če vemo, da najzmogljivejše komponente, kakršni sta vrhunska procesor

Intel Core i9-13980HX (24 jeder, najvišja frekvenca delovanja 5,6 GHz) ter grafična kartica NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop s 16 GB lastnega pomnilnika GDDR6, oddajo izjemno veliko toplote, torej je treba najprej poskrbeti za učinkovito hlajenje. In to je MSI-jevim inženirjem odlično uspelo, še več, hladilna rešitev je tako zmogljiva, da omogoča celo navijanje komponent s tehnologijo MSI OverBoost in skupno moč do kar 250 W, s čimer poskrbi za nasmešek na obrazu še tako zahtevnih igričarjev. Z dodatnim bonbončkom – število sličic, ki jih v igrah dosegajo prenosniki MSI Vector GP, je ponavadi višje od podobno opremljenih konkurenčnih igričarskih prenosnikov, torej so njihovi lastniki lahko upravičeno ponosni – in važni.

Briljanten zaslon in zvok

Družina igričarskih prenosnikov MSI Vector GP78 na izbiro ponuja dva 17-palčna zaslona. V testnem primeru je bil vgrajen zaslon ločljivosti QHD+ (2560 x 1600 pik) s frekvenco osveževanja 240 Hz, ki je skupaj z zmogljivo grafično kartico skrbela, da ni bilo nobenega sledu o trzanju ali trganju slike, še manj utripanju. Tudi po večurni igričarski seansi naše oči niso bile utrujene, kar je dober znak. Zasloni v igričarskih prenosnikih ponavadi žrtvujejo natančnost prikaza barv za doseganje boljše odzivnosti, a ne dotični MSI. Ta ponuja več profilov prikaza slike, ki se izkažejo za nadvse učinkovite – igričarski je odziven, dizajnerski pa postreže z res pristnimi barvami, kar zaslonu in prenosniku štejemo v velik plus.

Na zgornjem delu zaslona je vgrajena še infrardeča kamera polne visoke ločljivosti, ki skrbi, da smo med igričarskimi sejami, katere želimo prenašati po internetu, ali pa na konferenčnih klicih, zelo dobro vidni. Ali pa povsem nevidni, če tako želimo. Kamera je namreč opremljena s fizično zaslonko, ki jo preprosto premaknemo nad lečo in si tako zagotovimo takojšnjo zasebnost. Tisti »infrardeči« del pa skrbi za hipno biometrično prepoznavanje obraza uporabnika in takojšnjo prijavo v sistem Microsoft Windows 11, pa tudi zaklepanje računalnika, ko se uporabnik od njega oddalji. Zelo praktično.

O zvočnikih prenosnikov preizkuševalci pogosto le redko napišejo več kot le stavek, če jih sploh omenijo. No, v prenosnike MSI Vector GP vgrajena stereo zvočnika sta vsekakor nadpovprečna, saj ustvarita presenetljivo močan zvok, nameščena pa sta tako, da »streljata« v podlago pred uporabnikom in računata na dober odboj. Za ta zvočni trik so poskrbeli strokovnjaki podjetja Nahimic, rezultat pa je premijska zvočna izkušnja. Posebej če boste zvočni sistem »hranili« s katerim izmed brezizgubnih formatov zapisa zvoka pri predvajanju svoje najljubše glasbe ali ogledu filmov. Pa še en fantastičen zvočni »trik« poznajo ti prenosniki. S pomočjo tehnologije Nahimic Easy Surround lahko katerikoli zvočnik Bluetooth spremenite v dodatni zvočnik (ter ga po možnosti namestite za hrbet ali ob stran) in ustvarite neverjetno realistično zvočno izkušnjo v igrah in ob predvajanju večpredstavnostnih vsebin.

Ustvarjen za igričarje

Da so prenosniki MSI Vector GP ustvarjeni za igričarje, je jasno takoj, ko odprete pokrov zaslona, saj vas pod njim pričaka vrhunska osvetljena tipkovnica z jasno poudarjenimi igričarskimi tipkami. Za piko na i poskrbi poskrbi napredna osvetlitev, ki vam omogoča, da prilagodite prav vsako tipko po svojih željah in prek osvetlitve tipkovnice v realnem času prejmete obvestila ali nagrade v igrah, še celo predvajanje glasbe lahko nadgradite s spremljajočo in spreminjajočo se osvetlitvijo tipk.

Vse komponente in rešitve v prenosniku lahko upravljate z enega mesta. Programska oprema MSI Center, podprta z umetno inteligenco MSI AI Engine, se tudi uči vaših navad in preferenc ter tako avtomatizira številna opravila, obenem pa skrbi, da prenosnik ves čas deluje hitro in zanesljivo ter po potrebi tudi tiho. Zna celo filtrirati hrup iz vaše okolice.

Smo še kaj pozabili? Aha, na baterijo. Pa ne bi smeli, saj vgrajena baterija zmogljivosti kar 90 Whr kljub pošastno zmogljivim komponentam ponuja spoštljivo večurno avtonomijo. Razkošno odmerjena količina delovnega pomnilnika, 32 GB DDR5, ter prostorni pogon PCI-E SSD Gen5 pa še dodatno skrbita za odzivnost in hitro nalaganje katerekoli igre ali programa.

Ima prenosnik sploh kak minus? Pogojno. S 3 kilogrami teže ni najlažji, a tudi ne pretirano težji od drugih 17-palčnih prenosnikov. Sploh pa mu kak gram več takoj odpustimo na račun vrhunske kakovosti izdelave. MSI Vector GP78 je igričarska zverina in pika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji