Objavljeno: 27.1.2012

Zemlja 6.2

Google je prenovil priljubljeno aplikacijo Google Earth, ki v novi različici med drugim prinaša precej kvalitetnejši prikaz satelitskih posnetkov, boljša orodja za iskanje in možnost povezave z družabnim omrežjem Google+. Na področju prikazovanja zemljevidov so uvedli nov algoritem, ki bistveno bolje prikazuje površino sestavljeno iz mozaika posameznih satelitskih posnetkov. Ti so tipično narejeni v različnih časovnih obdobjih in pod različnimi svetlobnimi in vremenskimi pogoji, kar se je doslej kazalo v obliki nenadnega prehoda na drugačno površino, če so bile razlike med dvema sosednjima posnetkoma preveč izrazite. Nov algoritem to večinoma odpravlja in omogoča uporabnikom gladek, v celoti najlepši pogled na Zemljo doslej.

Druga novost je možnost povezovanja in posredovanja fotografij in posnetkov lokacij svojim krogom znancem v družabnem omrežju Google Plus. Poleg tega, da lahko na ta način na zemljevidu prikažemo svoj fotografski material, lahko znancem posredujemo tudi posnetek izbranega pogleda na lokacijo v programu Google Zemlja. Ker je vse več lokacij opremljenih s 3D prikazom, so lahko taki pogledi atraktivna poživitev potopisa. Slike lahko seveda posredujemo drugim tudi prek elektronske pošte.

Google je tudi izboljša možnosti pri iskanju, ki so zdaj zelo podobne tistim v sorodni storitvi Google Maps. Računamo lahko na samodejno zaključevanje iskanih izrazov (autocomplete), prikaz popolnega seznama zadetkov (ne samo prvih 10), marsikoga pa bo zdaj razveselila možnost prikaza navodil za pot od točke A do B in sicer posebej za avtomobiliste, kolesarje ali pešce. Seveda lahko to kombiniramo tudi s 3D prikazom.

http://www.google.com/earth/download/ge/agree.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji