Objavljeno: 6.1.2010

Zaobljeni ThinkPadi slišijo na ime Edge

Prenosniki Lenovo ThinkPad v letu 2010 odpirajo novo poglavje, saj se številnim modelom pridružuje nova družina, imenovana ThinkPad Edge. Njene predstavnike bomo prepoznali po večjem številu oblin (in barv!), povsem novi tipkovnici in, da, tudi AMD-jevih platformah.

Poleg zaobljenih robov in nove, rdeče-sive barvne kombinacije, je največja novost na prenosnikih ThinkPad Edge nova tipkovnica, saj je odslej podobna tisti, ki smo jo v zadnjem času videvali na prenosnikih Apple. Seveda s pomembnim dodatkom – sledilno kroglico. Inženirji pri Lenovu pa so šli še korak dlje in s tipkovnice celo odstranili nekatere manj uporabljane tipke ter jih nadomestili s pogosteje uporabljanimi bližnjicami do multimedijskih programov. Pod tipkovnico je svoje mesto našla še krmilna ploščica, ki sedaj podpira večprstni dotik.

Ena največjih novosti, ki jih uvaja ThinkPad Edge pa je uporaba AMD-jevih platform, torej plošč z integrirano grafiko ter procesorjev. Prenosniki ThinkPad Edge bodo na voljo s 13-, 14- in 15-palčnimi zasloni, odlikovala pa jih bo, tako vsaj navaja proizvajalec, pregovorna ThinkPad zanesljivost in robustnost. Prvi ThinkPadi z zaobljenimi robovi naj bi bili tudi cenejši od svojih klasičnih bratov, še vedno pa bodo namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom, saj bodo v najboljših konfiguracijah zmogli avtonomijo za poln delavnik (8 ur).

www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji