Objavljeno: 12.11.2006

Začetek prodaje za PlayStation 3

Začetek prodaje nove igralne konzole Sony PlayStation 3 so na Japonskem pospremile dolge čakalne vrste, saj je proizvajalec na začetku na trg poslal omejeno količino primerkov. Sony je v trgovine poslal "le" 100.000 igralnih konzol, vendar je povpraševanje močno preseglo ponudbo, zato je precej navdušencev ostalo praznih rok. Ponekod so celo organizirali loterije, kdo izmed čakajočih bo dobil maloštevilne konzole PS3. Na začetku je Sonyeva novost na voljo v dveh izvedbah. S 60 GB diskom in Wi-Fi vmesnikom stane 60.000 jenov, cenejša različica z 20 GB diskom in brez Wi-Fi vmesnika pa stane 49.980 jenov. Evropske cene bodo po vsej verjetnosti višje od Japonskih.

Obe različici PlayStationa 3 imajo brezžične igralne krmilnike, Blu-ray bralnik in vmesnik HDMI izhod za povezavo s televizorji visoke ločljivosti. Kot je že znano, je PS3 zasnovan na radikalno drugačni procesorski platformi Cell, navdušenci nad igrami pa lahko računajo na sedem procesorskih jeder, ki si razdelijo različne naloge za simulacijo čim bolj realistične grafike. Na začetku prodaje je na voljo pet različnih iger, vsak uporabnik pa dobi tudi dostop do spletnega omrežja PlayStation Network.

PlayStation 3 bi moral biti po prvotnih načrtih v prodaji že v začetku letošnjega leta, vendar so tehnične težave pri razvoju in pomanjkanje posameznih sestavnih delov povzročile veliko zamudo. Sony jo le s težavo odpravlja, tako da bo uradni začetek v prodaji v Evropi šele marca 2007. Po nekaterih ocenah bo Sony zaradi zamude in hude konkurence na področju igralnih konzol še okoli pet let delal izgubo z igralnimi konzolami, računajo pa predvsem na dobro prodajo iger in video posnetkov v visoki ločljivosti.

Sony PlayStation 3.

Raj za ljubitelje iger.

Naval na trgovine so morali urejati redarji.

Obvezno preizkušanje zmogljivosti.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji