Objavljeno: 30.6.2022 08:30

Z Broadcomovim nakupom VMWare se zapleta

Pisali smo že, da je podjetje Broadcom napovedalo nakup VMWare, vodilnega ponudnika virtualizacije in storitev v oblaku. Ker je z napovedanimi 61 milijardami dolarjev to eden največjih nakupov v industriji, ne čudi, da se mu bodo podrobno posvetili tudi državni regulatorji.

Evropska komisija bo tako opravila temeljit pregled in ocenila vpliv na tržišče. Faza 1 pregleda običajno traja nekaj mesecev, a Financial Times piše, da bo pregled lahko vseboval tudi bolj podrobno Fazo 2, ki bi lahko trajala leta. Zaradi tako podrobnega postopka je denimo od nakupa podjetja ARM odstopila NVidia.

Evropska komisija se je pregleda lotila zato, ker je takoj po objavljeni nameri nakupa dobila kar nekaj zaskrbljenih opozoril o tem, da bi lahko Broadcom VMwareovim obstoječim strankam pogojeval nakupe z nakupi drugih svojih storitev. To se je namreč zgodilo, ko je Broadcom pred časom kupil CA Technologies in Symantec.

Napovedan nakup je drugi največji v industriji do sedaj, večji je le Microsoftov nakup igralnega podjetja Activision Blizzard (75 milijard dolarjev).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji