Objavljeno: 10.12.2014 10:00

Windows server tudi v Googlovem oblaku

Microsoftovi uporabniki bodo lahko po novem svoje procese, ki tečejo pod Okenskimi strežniškimi okolji, poganjali tudi v Googlovem oblaku. 

Tudi Microsoft License Mobility je že na voljo za Google Cloud Platform, so sporočili iz Googla, kar pomeni, da lahko podjetja, ki so do zdaj uporabljala na lokaciji nameščeno Microsoftovo programsko opremo, kot so, denimo, SQL Server, SharePoint in Exchange, z njo zdaj preprosto migrirajo v oblak. Ključno pri tem je, da za to ni treba plačevati nobenih dodatnih licenc Microsoftu, utegnejo pa se zvišati stroški Google Cloud Computa.

Iz Googla so sporočili, da je Windows Server 2008 R2, Datacenter Edition, že mogoče najeti pri njih, in sicer kot poskusno, beta različico. Googlova platforma po njihovih besedah postaja najboljša možnost za poganjanje Okenskih aplikacij, saj podpira tudi dostop do lokalnih virov podatkov in ponuja veliko različnih možnosti za povezave z njimi.

Strežniška sistema Windows Server 2012 in 2012 R2 še nista na voljo, bosta pa v bližnji prihodnosti, natančnejših rokov pa pri Googlu za zdaj ne navajajo.

Za Windows uporabnike je na voljo tudi brezplačna aplikacija Chrome RDP, ob pomoči katere je mogoč preprost oddaljen dostop do Windows instanc, ki tečejo na Google Compute Engine.

Monitorpro

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji