Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.1.2023 12:40

Vse za popolni obračun plač

Enotna rešitev brez odvečnih uvozov in prenosov podatkov – sistem GRAD.

Podjetje GRAD, d. d., je edini ponudnik celovitega sistema za popoln obračun plač v gospodarstvu in javni upravi – vodenja evidenc, priprave in obdelave podatkov, ki ne potrebuje odvečnih uvozov in prenosov podatkov iz drugih sistemov.

V okviru informacijskega sistema GRAD souporabnikom zagotovljeni vodenje kadrovske evidence, elektronsko beleženje delovnega časa, brezpapirna priprava in obračun potnih nalogov ter spletno vlaganje in odobravanje zahtevkov za dopuste in druge odsotnosti, kar omogoča popolnoma digitaliziran obračun plač znotraj istega sistema brez odvečnih ročnih vnosov, uvozov in prenosov podatkov iz različnih sistemov.

Kadrovska evidenca – OPRODA

Program Oproda omogoča vnos in vodenje podatkov o zaposlenih, ki so evidentirani skladno z GDPR. S programom se vodijo pogodbe o zaposlitvi, izvajajo prijave ob zaposlitvi in odjave, beležijo evidence o zdravstvenih pregledih in izdajajo napotnice zanje, shranjujejo izobraževanja in potrdila, vodijo evidenceo vzdrževanih družinskih članih itd. Posebna pozornost je namenjena vodenju dopustov.

Za vsakega delodajalca je vodenje evidence delovnega časa obvezujoče na podlagi domače zakonodaje, ki je urejena z Zakonom o delovnih razmerjih in Zakonom o evidencahna področju socialne varnosti. Način beleženja in izvajanja pa je določen z odločbo Sodišča Evropske unije, ki zahteva, da delodajalci evidentirajo delovni čas s sistemom, ki omogoča objektivno in zanesljivo beleženje števila opravljenih delovnih ur. Program Tempus je skladen z domačo zakonodajo in zakonodajona evropski ravni ter kot tak odlična rešitev za natančno spremljanje prisotnosti zaposlenih,tako v manjših kot tudi v večjih organizacijah, kjer je prisotnost zaposlenih urejena s kolektivno pogodbo in z različnimi pravilniki o delovnem času.

Spletno odobravanje odsotnosti – eODOBRITVE

Spletni program eOdobritve omogoča vnos in pregled zahtevkov za odsotnost, kot so dopust, službene poti, izredni izhodi in podobno, tako za posameznika kot za več udeležencev hkrati, kar je še posebno priročno za sklicevanje sestankov. V koledarskem pregledu omogoča popoln pregled nad prisotnostjo, odsotnostjo, zadržanostjo ali obveznostjo zaposlenih s pregledom za posamezen dan, teden ali mesec. Omogoča ažurno obveščanje odgovornih oseb o prejetih odobrenih zahtevkih znotraj programa ali prek elektronske pošte. V okviru programa je na voljo tudi osebni portal, ki zaposlenemu služi za elektronsko oziroma brezpapirno prejemanje različnih dokumentov, kot so plačilni in drugi obračunski listi, sklepi o dopustih itd.

Obračun potnih nalogov – KOČIJA

S programom se celoten proces obračuna potnega naloga – od zahtevka za službeno pot, potrditve, morebitnih vmesnih stroškov do zaključka službene poti – vodi elektronsko. Program samodejno preračuna število ur in določi višino dnevnice (glede na državo in dolžino službene poti). V povezavi s programom eOdobritve se tudi potni nalogi izdajajo brezpapirno.

Elektronski bolniški listi in refundacije – BOLNIŠKI LISTI (eBOL)

Programska rešitev BOLNIŠKI LISTI je namenjena elektronskemu prevzemu bolniških listov iz modula eBOL in neposredni oddaji zahtevkov za povračilo (refundacijo) nadomestil prek modula eNDM. S programom BOLNIŠKI LISTI prevzeti podatki se lahko najprej prenesejo v program TEMPUS (evidenca prisotnosti zaposlenih) in nato v program VITEZ (obračun plač) ali pa neposredno v program VITEZ. Sledita obdelava podatkov in obračun boleznin v programu VITEZ. Drugi del programa BOLNIŠKI LISTI pripravi zahtevke za povračila (refundacije) nadomestil plač, ki se elektronsko posredujejo ZZZS.

Dodatno pokojninsko zavarovanje – VIZIR

Mnogi delodajalci poleg obveznega invalidskega in pokojninskega zavarovanja vodijo in obračunavajo premije za dodatno pokojninsko zavarovanje. Dodatno pokojninsko zavarovanje je v osnovi prostovoljno in ga lahko sklenejo vsi, ki so vključeni v obvezno pokojninsko zavarovanje ali koristijo pravice iz tega zavarovanja. Poleg prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja poznamo še druge različice, ki jih lahko vodimo s programom Vizir: Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje, Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje za javne uslužbence, Obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje.

Obračun in izplačilo plač – VITEZ

Program Vitez omogoča obračun plač,akontacij, dodatnih izplačil ter izplačilo regresa zaposlenim v gospodarskih družbah ali javnem sektorju. Poleg naštetih izplačil omogoča še obračun bonitet, dodatkov, razlik do minimalne plače in neplačanih odsotnosti. Program omogoča elektronsko pošiljanje plačilnih list in drugih izbranih izpisov, zaščitenih z gesli in v skladu z GDPR. Program Vitez samodejno pripravi obrazce REK, ki jih lahko neposredno iz programa odložimo na portal eDavki. V zaključnem koraku omogoča tudi pripravo plačilnih nalogov in posredovanje teh v spletno banko ali UJPnet.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji