Objavljeno: 11.2.2022 10:00

Vozniki Mazd letnika 2014-2017 v ZDA prisiljeni poslušati le radio NPR

Uporabniki vozil Mazda v ameriški zvezni državi Washington so v sredo ugotovili, da se je njihovemu avtomobilskemu »infotainment« sistemu »skisalo«, saj lahko od takrat naprej poslušajo le in zgolj radio NPR.

Uporabniki poročajo, da zaslon LCD v avtomobilu »vrti« med različnimi nastavitvami, upravljanje na dotik ne deluje, ravno tako ne delujejo tipke za nadzor. Sistem je preklopil na radio NPR (oz. lokalnega ponudnika tega radia, KUOW) in se ne pusti premakniti, uporabniki tudi ne morejo uporabljati navigacije.

Mazda je težavo potrdila in sporočila, da je do nje prišlo zato, ker je postaja KUOW v sklopu svojega digitalnega signala »v eter« poslala tudi logotip postaje, vendar brez končnice datoteke (.jpg ali .gif). Vgrajena programska oprema tega ni predvidela, zato je »obvisela«.

Uporabniki poročajo, da je na servisih Mazda nastala velika gneča, Mazda pa, da je za popravilo nujna zamenjava kar celotne enote, ki stane 1500 dolarjev! K sreči Mazda sporoča, da bodo prijazni do uporabnikov in jim enoto zamenjali brezplačno…

BBC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji