Objavljeno: 11.11.2008

Visual Studio 2010 in .NET 4.0

Microsoft je na konferenci TechEd v Barceloni spregovoril o novih podrobnosti prihajajoče generacije razvojni orodij Visual Studio 2010 in pripadajočega ogrodja .NET Framework 4.0. Microsoft novo generacijo orodij napoveduje za drugo leto, sovpadla pa naj bi s prihodom okolja Windows 7, čeprav bodo številne novosti namenjene tudi drugim področjem.

Eden glavnih ciljev nove različice je poenostavitev razvoja programske opreme na vseh mestih, kjer je to mogoče. V ta namen pripravlja niz novih orodij, krovni pa je nova razvojna lupina IDE, ki temelji na knjižnicah WPF (Windows Presentation Foundation), ki bo še bolj kontekstno prikazoval kodo za posamezne funkcije programa. Nova različica naj bi tudi obljubljala enostavnejši razvoj programov s tesno povezavo z orodji družine Office (OBA, Office Business Applications), novi pristop pa bo deloval enotno ne glede na različico paketa Office. Povsem nov nabor orodij pa specifično namenjen razvoju aplikacij za strežnik SharePoint, prvič pa bodo podrli tudi tehnologijo Multitouch, ki bo del paketa Windows 7.

Med ostalimi novostmi lahko pričakujemo nove knjižnice za učinkovitejše programe, ki uporabljajo vzporedni način procesiranja (še posebej zanimivo za današnje večjedrne procesorje), kot tudi orodja za pisanje in razhroščevanje programov, ki delujejo v oblaku (cloud computing). Precej novosti napovedujejo tudi na področju avtomatizacije testiranja razvojnih projektov, kjer bo novi Lab Manager omogoča samodejno vzpostavitev virtualnih testnih računalnikov kot tudi njihovo čiščenje na izbrano predhodno stanje.

http://www.microsoft.com/visualstudio/2010/overview.mspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji