Objavljeno: 15.10.2022 07:00 | Teme: virtualizacija

Virtual Box 7.0

Oracle je dokaj neopazno objavil novo večjo različico virtualizacijskega okolja VirtualBox 7.0, ki odslej v celoti podpira okolje Windows 11, ter prinaša še nekatere zanimive in koristne funkcionalnosti.

Celovita podpora za okolje Windows 11 odpravlja predvsem nevšečnost, zaradi katere virtualni stroji v VirtualBoxu niso bili združljivi s strojnimi zahtevami za Windows 11, tudi če je sam gostitelj v celoti ustrezal Microsoftovim minimalnim zahtevam (TPM 2.0, UEFI in druge zahteve).

Nova različica VirtualBoxa prinaša tudi prijetno osvežen uporabniški vmesnik, boljšo podporo in hitrejše delovanje za 3D aplikacije, ki slonijo na programskih vmesnikih DirectX 11 in OpenGL, virtualne stroje pa je za večjo varnost zdaj možno tudi šifrirati, kar pomeni, da jih ni mogoče uporabljati ali pregledovati na drugih računalnikih brez ustreznega ključa.

VirtualBox sicer tehnično ni tako sofisticiran kot Microsoftova virtualizacijska platforma Hyper-V ali virtualizacisjka orodja družbe VMware, vendar je program povsem brezplačen, poleg tega pa deluje tudi na najbolj osnovnih operacijskih sistemih (vključno z Windows 11 Home), macOSu in Linuxu, kjer druga našteta orodja ne delujejo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji