Oglasno sporočilo
Objavljeno: 22.5.2023 10:20

Videokonferenčne rešitve za sejne sobe

Predstavljamo Poly Studio X70 in novo programsko opremo za velike konferenčne sobe

Podjetje Poly (prej Polycom) je na področju inovacij vodilno že od prvih dni videokonferenc. Na zadnjem sejmu Zoomtopia so predstavili Poly Studio X70, lično zasnovan videokonferenčni sistem vse-v-enem, ki združuje jasen in oster 4K video s stereo zvokom. Oboje omogoča sproščeno sledenje dogajanju vsem v sejni sobi in ponuja ta hip najvišjo možno uporabniško izkušnjo pri videokonferenčnih sestankih. X70 se pridružuje X liniji modelov Poly Studio X30, Poly Studio X50 in nedavno predstavljeni pametni kameri Poly Studio E70. Vse naštete rešitve predstavljajo naslednjo generacijo strojne opreme Poly za velike sejne sobe in konferenčne dvorane.

Hibridni sestanki, ki jih poganja umetna inteligenca

Čarobnost naprave Poly Studio X70 je v njeni zasnovi z dvema kamerama in Poly MeetingAI funkciji, ki skupaj bistveno izboljšujejo virtualne sestanke. Sistem so zasnovali tako, da nenehno analizira prostor s 120-stopinjskim širokokotnim objektivom in samodejno preklopi na 70-stopinjski teleobjektiv, ko je pogled za ta kot primernejši. Obe kameri imata 20-megapikselsko tipalo za realističen zajem videa.

Poly DirectorAI je sistem, ki je jedro Polyjevih najsodobnejših rešitev pri obdelavi videa v konferenčnih klicih. Uporablja umetno inteligenco in tehnologijo strojnega učenja za zagotavljanje samodejnih prehodov, kadriranja in sledenja v realnem času, zaradi katerih imajo vsi udeležneci klica občutek, da so skupaj v istem prostoru. Poly DirectorAI nadgrajuje dosedanjo hibridno delovno izkušnjo v nemoteno povezovanje oseb v sejni sobi s tistimi, ki se pridružijo na daljavo.

Vrhunska zvočna izkušnja

Poly Studio X70 ima kristalno čist zvok, ki udeležencem klica v sobi omogoča prijetno sledenje pogovoru in predstavitvam z dvosistemskimi stereo zvočniki, visokotonci z aluminijastimi stožci in z možnostjo nastavljenja jakosti nizkotoncev. Poly je s patentiranimi mikrofoni ter funkcijama NoiseBlockAI in Acoustic Fence poskrbel, da na sestanku ne bo motečih dejavnikov.

Nadzor vseh sistemov v sejni sobi preko osebne naprave (telefona ali tablice) v integraciji z Extronom

Poleg nove strojne opreme je Poly za linijo Poly Studio X in kodek G7500 pripravil tudi novo programsko opremo, ki uporabnikom omogoča dostop do novih funkcij za nadzor opreme v sejni sobi kar preko osebnih naprav. Ko nekdo vstopi v konferenčno sobo, praviloma najprej uporabi različne krmilnike na dotik v sobi, zato je ekipa v podjetju Poly trdo delala na oblikovanju prihodnosti nadzora nad sistemi v prostoru. Najprej so dodali možnost nadzor videokonferenčnega sistema v sobi kar s pomočjo osebne naprave, da bi se izognili interakciji s skupnimi površinami. V naslednjem koraku so skozi partnersko sodelovanje s podjetjem Extron zagotovili možnost upravljanja luči, monitorjev in senčil v sobi neposredno s krmilnikom na dotik Poly TC8.

Če ima uporabnik napravo Poly Studio X ali G7500 v načinu Poly Video Mode, je zdaj na voljo možnost, ki omogoča varno povezavo z video sistemom, ne da bi uporabniku bilo treba na svojo osebno napravo prenesti aplikacijo. Vse, kar mora storiti, je, da vstopi v sobo in poskenira QR kodo ali obišče naveden namenski spletni naslov. Sistem na zaslonu prikaže kodo, ki jo je treba vnesti v osebno napravo, in uporabnik lahko sistem upravlja kar npr. s svojega telefona.

Upravljajte več kot le videokonferenčni sistem... Upravljajte vso okolje sejne sobe

Popolna integracija prostora presega kodeke, kamere in mikrofone. Veliko kupcev Poly rešitev želi z video sistemom povezati celotno okolje prostora. Ne glede na to, ali gre za luči, senčila ali monitorje v sobi, lahko zdaj vse to upravljate kar preko krmilnika Poly TC8. Poly je v sodelovanju z Extronom pripravil novo integracijo, ki zagotavlja to novo možnost. Poly TC8 se zdaj lahko poveže s strojno opremo Extron in tako omogoči popoln nadzor vseh sistemov v sobi z enega zaslona ali naprave.

Ne glede na to, ali uporabljate Microsoft Teams, Zoom ali drugo videokonferenčno programsko opremo, vedno boste lahko s potegom z desne strani dostopali do nadzora nad prostorom.

Pri NKT d.o.o. vam bodo omogočili preizkus Poly opreme

V Sloveniji in regiji ima samo NKT d.o.o. status Poly Gold Partner in Zoom Authorised Reseller. Tako lahko uporabnikom pomagajo z naprednim načrtovanjem videokonferenčnih sistemov za manjše do zelo velikih sejnih sob, kjer so projekti že bolj kompleksni.

Za preizkus Poly opreme ali nakup Zoom licenc jim pišite na info@nkt.si ali pokličite na tel. 051 377 865.

Več na www.nkt.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji