Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.10.2021

Video konference na steroidih

Očitno je, da video konference pridobivajo vse večjo veljavo v osebni in poslovni komunikaciji. Kdor da kaj nase in svojo podobo, si omisli odlično Logitechovo rešitev.

Proizvajalec video kamer in računalniške periferije Logitech je že pred virusno pandemijo užival ugled specializiranega proizvajalca videokonferenčnih rešitev, ki so jih inženirji v zadnjih dveh letih prignali na zavidljivo visoko raven. Preverili smo, kako kar najbolje opremiti pisarno ter manjšo ali večjo sobo za sestanke z rešitvijo za skupinske video konference. Najnovejše in najnaprednejše videokonferenčne rešitve slišijo na ime Logitech Rally, prilagojene pa so tudi velikosti prostorov, v katerih bodo »službovale«.

Konferenčna kamera Logitech Rally Bar Mini predstavlja zmogljivo in enostavno rešitev za konferenčne klice v manjših sejnih so bah. Ponaša se z avtomatizirano PTZ-kamero (ki obvlada zasuk, nagib in zum), s kakovostnimi zvočniki in z odličnimi mikrofoni. Z Rally Bar Mini bodo sestanki tako naravni in produktivni, kot bi jih izvajali v živo. Kamera ponuja več možnosti namestitve (npr. na računalniški monitor ali zid) in premišljeno napeljavo kablov. Vgrajene tehnologije RightSense vedno zagotavljajo idealne pogoje za nemoten pogovor. RightSight poskrbi za idealen kader, saj samodejno zazna udeležence in glede na to pomakne objektiv ter nastavi povečavo. RightLight pametno uravnava nastavitve videa, da je osvetlitev vedno najboljša. RightSound pa ob pomoči algoritmov umetne inteligence uravnava raven glasnosti govora in odpravlja neželen hrup za izjemno čist zvok. Deluje v navezi s tremi zvočniki z nizko stopnjo popačenja, ki sobo napolnijo s kakovostnim zvokom. A glavna lastnost je seveda kakovost slike. Rally Bar Mini nudi neverjetno oster video, žive barve in izjemno optično natančnost pri ločljivostih do 4K. Motoriziran objektiv pokriva kote 113° vodoravno in 80,7° navpično ter zagotavlja brezizgubno kakovost slike pri štirikratni optični povečavi.

Imate srednje veliko sejno sobo? Ni problema, zanjo je kot ustvarjena kamera Rally Bar. Tudi ta zagotavlja popolno sliko, neverjetno oster video, žive barve in izjemno optično natančnost pri ločljivostih do 4K. Motoriziran objektiv pokriva kote 130° vodoravno in 80° navpično ter zagotavlja brezizgubno kakovost slike pri petkratni optični povečavi. Vgrajena zvočnika z majhnim popačenjem in s tehnologijo RightSound napolnita sobo s čistim zvokom. Kar šest vgrajenih mikrofonov s tehno logijo usmerjene komunikacije »pobira« zvok trenutno aktivnega govorca in »zaduši« zvok iz okolice. Rally Bar omogoča tudi priklop do treh dodatnih mikrofonov Rally Mic Pod. Kamera Logitech Rally Bar je tudi pametna. Vanjo vgrajena dodatna kamera ima namreč možnost zaznavanja udeležencev, kar izkorišča za izboljšanje samodejnega kadriranja. Vsi udeleženci konferenčnega klica, celo tisti, ki prispejo z zamudo, bodo samodejno vključeni v pogovor.

Mar vaše podjetje premore res veliko sejno sobo ali dvorano? Potem bo pravšnja rešitev konferenčni komplet Logitech Rally Plus. Ta prinaša video studijske kakovosti, neprimerljivo čistost govora in RightSense avtomatizacijo za boljše sestanke. Deluje z aplikacijami Google Hangouts Meet, Skype, Microsoft Teams, Zoom in drugimi za konferenčne klice. Zahvaljujoč modularnosti in premišljeni zasnovi se bo Rally Plus odlično podal v srednje velike ali velike sobe. Komplet vsebuje kamero Rally Camera, postaji Rally Display Hub in Rally Table Hub, dva zvočnika Rally Speaker, dva mikrofona Rally Mic Pod (zaporedno lahko priklopite do sedem mikrofonov, kar bo pokrilo do 46 govorcev), daljinski upravljalnik in dodatke za povezavo. S postajama Display Hub in Table Hub, ki poskrbita za elegantno napeljavo kablov, bodo Rally komponente in računalnik za sestanke ostali skriti. Obe postaji sta povezani z enim mrežnim kablom in imata poln nabor povezav, zato lahko računalnik za sestanke postavite k zaslonu ali mizi. Za vrhunsko uporabniško izkušnjo je poskrbljeno.

Za velike sobe in dvorane

Logitech ponuja tudi vrhunski konferenčni komplet Logitech Group, ki je namenjen večjim konferenčnim dvoranam ali sobam, saj podpira sestanke s 14 do 20 udeleženci. Kamero odlikujejo optika Carl Zeiss, ločljivost videa 1.080p in 10-kratna povečava. Z nadzornimi tipkami lahko kamero enostavno nagibamo in obračamo ter ujamemo idealen kader. K temu pripomore tudi 90-stopinjsko vidno polje. Logitech RightSense pa je paket tehnologij, vgrajen v rešitev Group, ki samodejno izboljšajo uporabniško izkušnjo. RightSight idealno kadrira udeležence sestanka, ne glede na njihovo razdaljo od kamere, RightLight poskrbi za dobro osvetlitev obrazov, medtem ko RightSound izboljša čistost govora. Full-duplex zvočniki in štirje vsesmerni mikrofoni zagotavljajo 360-stopinjsko pokritost. Rešitev omogoča govor z razdalje do šestih metrov, pri tem pa zmanjšuje klike tipkovnic ter druge moteče zvoke. Group lahko povežete s pametnim telefonom ali tablico (premore namreč tehnologiji bluetooth in NFC) ter uživate v izjemni čistosti zvoka. Rešitev za delovanje ne potrebuje dodatne programske opreme – enostavno jo prek USB-kabla priključimo na računalnik in že deluje. Uporabljamo jo lahko s katerimkoli konferenčnim programom.

Za direktorja

Konferenčna kamera Logitech MeetUp je ustvarjena posebej za manjše konferenčne dvorane ali pa direktorske pisarne. Odlikuje jo širok vidni kot (120°), ki brez težav zajame celoten prostor. Senzor ločljivosti 4K Ultra HD zagotavlja izvrstno sliko in uravnotežene barve, za odličen zvok pa poskrbi integriran zvočni sistem, ki usklajuje delo kar treh vgrajenih mikrofonov, saj je optimiziran za akustiko prostora. Razpon zvoka doseže okoli 3,5 metra, kamera pa mikrofone samodejno usmerja neposredno v govornika in tako poskrbi za najboljši zvok ter zmanjšanje hrupa.

Kamera lahko v pisarni razvaja direktorja in njegove sogovornike, saj brez težav zajame skupino do osem oseb, motorizirani pogon namreč zagotavlja sledenje zvoku in nagibanje kamere. Vodoravni in navpični kot nagiba ter zum kamere omogočajo hitro spreminjanje območja izostritve. Kompakten dizajn in priložen stenski nosilec poskrbita za manj kablov ter s tem zmanjšata nered v prostoru. Kamera za delovanje potrebuje le kabel USB (ta je dolžine kar pet metrov). Z brezplačno mobilno aplikacijo, ki je na voljo v spletnih tržnicah Google Play in iTunes, lahko uporabnik svoj pametni telefon ali tablico uporablja kot daljinec za kamero. Za različne velikosti in razporeditve prostorov so na voljo še dodatki, kot sta Logitechovi razširitveni mikrofon in nosilec za TV-sprejemnik.

Katerokoli videokonferenčno rešitev boste izbrali za svojo pisarno ali sejno sobo – z Logitechom ne morete zgrešiti.

Distributer za Slovenijo - Eventus Sistemi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji