Oglasno sporočilo
Objavljeno: 16.8.2021 08:16

Vertiv – vodilni svetovni proizvajalec hitro razvijajočega se trga za hlajenje podatkovnih centrov

Podjetje Vertiv, globalnega ponudnika kritične digitalne infrastrukture in neprekinjenih rešitev, je tehnološko analitsko podjetje Omdia uvrstilo med največje svetovne dobavitelje na trgu hlajenja podatkovnih centrov, ki se stalno razvija in spreminja. Novoobjavljena raziskava poudarja, da uveljavljene tehnologije za odvajanje toplote, kot so neposredna ekspanzija (DX), ohlajena tekočina in hlajenje z izhlapevanjem (adiabatsko hlajenje), še naprej prevladujejo, hkrati pa postajajo tudi bolj trajnostne. Poleg tega naj bi nove tehnologije, kot so oblike hlajenja s hladno tekočino, naraščale. Medtem pa operaterji podatkovnih centrov iščejo načine za nadaljnje izboljšanje učinkovitosti in spopadanje z vedno bolj energetsko potratnimi računalniki.

Poročilo Omdie, Data centre Thermal Management Report 2020, objavljeno konec leta 2020, ki temelji na podatkih za leti 2018 in 2019, navaja, da ima Vertiv 23,5-odstotni delež na svetovnem trgu hlajenja podatkovnih centrov – za več kot 10 odstotkov prekaša najbližjega tekmeca. Trg hlajenja podatkovnih centrov naj bi se po podatkih Omdie povečal s 3,3 milijarde USD leta 2020 na več kot 4,3 milijarde USD leta 2024. Vertiv vodi tudi na svetovnem trgu perifernih tehnologij hlajenja s 37,5-odstotnim tržnim deležem, kar je več kot 20-odstotno preseganje v primerjavi z naslednjim največjim dobaviteljem.

Poročilo poleg analize tržnega položaja ponuja tudi vpogled in informacije o tem, kako se razvija tehnologija hlajenja podatkovnih centrov. Uveljavljene tehnologije, kot so hladilniki tekočin in periferno hlajenje, bodo ostale velik del trga. Po Omdii je hlajenje split DX še vedno primarna oblika odvajanja toplote v podatkovnih centrih, vendar hlajenje s hladilniki tekočin in hlajenjem ob pomoči izhlapevanja dobiva zagon. Poleg tega narašča ponudba ponudnikov storitev v oblaku in kolokacij, kar je spodbudilo rast enot za hlajenje z zrakom (AHU).

Ko gre za hlajenje kritičnega sistema v manjših in srednje velikih podatkovnih centrih, je pametno izkoristiti visoke delovne temperature računalniške opreme in nizke temperature okolice zunaj podatkovnega centra.

Vertiv lahko v sodelovanju s partnerjem Energovat pomaga strankam pri oblikovanju sistema, ki uporablja hladilnike tekočin s prostim hlajenjem in z izhlapevanjem v kombinaciji z in-row ali vodnimi omarami, ki lahko zagotavljajo ravni PUE <1,2..

https://www.energovat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji