Objavljeno: 13.6.2000

Več o "ljubezenskem zdravilu" za Outlook

Zaradi nedavne epidemije virusa "I love you" je Microsoft prejel kar lepo število kritik varnosti v odjemalcu za elektronsko pošto Outlook. Odzvali so se tako, da so razvili popravek oziroma dodatek Outlook E-mail Security Update, ki je na voljo v Microsoftovem spletnem strežniku (http://www.officeupdate.com) ter prek storitve Microsoft Office Auto Update, sestavnega dela pisarniške zbirke. Kot prvo popravek preprečuje izvajanje in nezaščiteno poganjanje datotek, ki so programskega značaja (izvršne datoteke, datoteke za paketno obdelavo (.BAT) in skriptne programe (.VBS).

Drugi sklop popravkov dodatno krepi zaščito v programu na ravni posameznih predmetov programa. Novi modul na primer preprečuje, da bi zunanji programi (recimo skriptni programi) na preprost in samodejen način prožili pošiljanje datotek in dostopali do imenika z elektronskimi naslovi. V takih primerih je uporabnik izrecno obveščen z dialogom za potrditev takega načina delovanja. Na ta način naj bi preprečili samodejno širjenje virusov, ki se je zgodilo v primeru virusov Love Bug in Melissa. Poleg tega popravek povečuje zaščito v Outlooku s strožjimi varnostnimi privzetimi vrednostmi.

Kljub vsemu temu pa pri Microsoft opozarjajo, da sprememba ne predstavlja popolne zaščite pred virusi, temveč predvsem povišano stopnjo varnosti pri uporabi programa. Dodatna orodja (protivirusni programi) in previdnost pri prebiranju sporočil bosta še naprej potrebna.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji