Objavljeno: 28.1.2013

Varnostne kopije za mobilne naprave

Današnje mobilne naprave in spletne storitve omogočajo cel kup različnih metod za izdelavo varnostnih kopij podatkov, toda Sony je s svojim najnovejšim izdelkom Personal Content Station (PCS) pripravil eno najbolj elegantnih rešitev doslej. PCS je v osnovi zunanji disk, ki nudi prostor za 1 TB podatkov. Kar ga razlikuje od drugih podobnih naprav sta vmesnika Wi-Fi in predvsem NFC. Slednji omogoča, da lahko napravi povežemo zgolj z dotikom. S pomočjo priložene aplikacije za Android lahko nato vzpostavimo trajno povezavo prek vmesnika Wi-Fi in pravila kaj naj se opravi, kadar se PCS in mobilna naprava "vidita".

Tudi če nimamo naprave z operacijskim sistemom Google Android (denimo Applov iOS), zna PCS povezovati in prenašati podatke prek vmesnika Wi-Fi (brez uparjanja prek NFC), lahko pa se povežemo tudi prek vgrajenega vmesnika USB ali celo vtaknemo kartico SD prek ustrezne reže v PCS (torej je rešitev tudi za lastnike digitalnih fotoaparatov).

Pri prenosu podatkov zna PCS celo samodejno opraviti prekodiranje določenih večpredstavnih zapisov, denimo iz zapisa AVCHD v MP4. Za nameček je PCS tudi priložnostni večpredstavni predvajalnik, saj premore izhod HDMI in je združljiv s standardom DLNA, kar pomeni, da lahko shranjene fotografije, glasbo in filme predvajamo tako na televizorjih, kot tudi številnih mobilnih napravah. V prodaji bo konce aprila za okoli 300 dolarjev.

http://www.sony.net/Products/ws/en_us/pcsintro/index.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji