Objavljeno: 8.9.2020 15:30 | Teme: google, android

V naslednjih tednih prihaja peti Google Pixel

V spletu se že dlje časa pojavljajo govorice o prihajajočem Googlovem telefonu Pixel 5, pojavile so se tudi že prve slike, najnovejše govorice pa obljubljajo uradno predstavitev že v nekaj tednih.

Prodaja naj bi se začela že konec septembra, poleg modela Pixel 5 bodo predstavili še osvežen Pixel 4a 5G, torej telefon srednjega ranga z dodano podporo za omrežja 5G. Takrat naj bi bila telefona na voljo v nemških trgovinah, pred tem se pričakuje še uradno predstavitev (po vsej verjetnosti bo šlo za spletno predstavitev). Pixel 5 naj bi sicer uporabljal Snapdragon 765G, Qualcommov procesor srednjega razreda, seveda bo tudi ta podpiral omrežja 5G. Cena naj bi bila 630 evrov, po govoricah sodeč bi lahko bila sprva na voljo le črna barva. Možno, da gre za posledico koronavirusa, zaradi katerega želijo pri Googlu nekoliko olajšati logistiko pri izdelavi naprav.

Pixel 5 naj bi imel 8 GB pomnilnika, zaslon naj bi po diagonali meril 6,67 palca, za baterijo se pojavljajo ugibanja od 3.000 do 4.000 mAh. Trenutni Pixel 4 ima zadaj le dva fotoaparata, novinec bi lahko imel tri, torej mu naj bi dodali še ultra-široki objektiv.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji