Objavljeno: 11.1.2007

TV z vami kjerkoli na svetu

Ali veliko potujete po svetu in ste hkrati velik ljubitelj (slovenskih) televizijskih programov? Vam ponudba kabelskih programov v hotelih ne zadošča? Podjetje Sling Media ima rešitev za vas.

Podjetje ponuja na videz eleganten izdelek Slingbox, ki »sedi« na sistemu vašega domačega kina in pretvarja ter pošilja signal priljubljene TV postaje prek interneta na prenosnik ali drugo mobilno napravo. Tako lahko naš priljubljen TV program spremljamo praktično kjerkoli na svetu oz. tam, kjer je na voljo dovolj široka internetna »pipica« v svet.

Kakovost in zveznost slike zagotavlja patentiran sistem SlingStream, ki se samodejno prilagaja razmeram v omrežju na poti od izvora do cilja, pri čemer se trudi zagotavljati kar se da dobro kakovost prikazane slike.

Živo sliko si lahko ogledujemo s pomočjo predvajalnika SlingPlayer, ki je na voljo za sisteme Windows (tako za namizne kot tudi za različice Pocket PC in Smartphone), Mac ter Symbian. Predvajalnik omogoča tudi to, da zamenjamo gledani program za katerega drugega. To stori tako, da domov preko interneta sporoči kodirniku Slingbox, kateri program želimo spremljati. Kodirnik nato zamenja TV postajo in prične pretvarjati novoizbrani program v obliko, primerno za prenos po internetu. Tak način delovanja zahteva dosti manj pasovne širine, kot bi jo potrebovali v primeru, da bi hkrati prenašali več ali celo vse programe našega kabelskega operaterja.

Zastopstvo oz. uvoznika podjetja Sling Media pri nas (zaenkrat) še nismo zasledili. Ko pa se bodo izdelki pojavili tudi v Sloveniji, se bomo za vas potrudili prvi preizkusiti sistem tudi v praksi.

www.slingmedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji