Objavljeno: 10.8.2020 10:00 | Teme: Trump, TikTok

Tudi Twitter bi rad imel TikTok, sedaj, ko mu je ameriška država znižala ceno

Družabno omrežje TikTok, znano po kratkih video posnetkih, se je znašlo v nemilosti ameriških oblasti, ki ga obtožujejo, da osebne podatke Američanov predaja »komunistični partiji« na Kitajskem. 15. decembra stopi v veljavo prepoved delovanja tega omrežja v ZDA, razen, če ga prej kupi kako ameriško podjetje. Denimo Microsoft. Ali Twitter.

Microsoft se o nakupu ameriškega dela omrežja (kar vključuje tudi Kanado, Novo Zelandijo in Avstralijo) pogaja že dalj časa, o tem je Microsoftov šef Nadella osebno govoril tudi s predsednikom Trumpom, ki je javno izjavil, da si od nakupa finančne koristi obeta tudi ameriška zakladnica.

Nakup, ki se bo očitno zgodil pod prisilo (tudi časovno), zato bo najverjetneje cenovno ugoden, je sedaj zamikal tudi omrežje Twitter, poročajo poznavalci. Ni pa jasno, ali si Twitter lahko privošči nakup ameriškega dela TikTok, kar nekateri ocenjujejo na desetine milijard dolarjev. Za Microsoft, ki ima trenutno tržno kapitalizacijo 1,6 bilijona dolarjev, taka vrednost ne bi predstavljala težave.

Vprašanje je tudi, ali bi Twitter lahko nakup izvedel tako hitro, v le 35 dnevih, poroča Wall Street Journal. Bi pa posel verjetno lažje prešel preverjanja pristojnih regulatorjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji