Objavljeno: 9.11.2011

Trpežne tablice

Japonski Panasonic, ki je sicer že kako desetletje znan po svojih trpežnih prenosnih računalnikih Toughbook, se je podal z enakim konceptom tudi na področje tabličnih rezultatov. Rezultat so nove trpežne tablice Toughpad z operacijskim sistemom Google Android, ki so bolj kot vsi dosedanji tablični računalniki primerne za delo na terenu in v drugih težavnih razmerah.

Panasonic je predstavil dve novosti - 10-palčni model Toughpad A1 in nekoliko manjši 7-palčni Toughpad B1, ki pa bo nared nekoliko kasneje. V primeru modela A1 gre prvi pogled gre za dokaj klasično tehnično zasnovo tablice s sistemom Honeycomb: dvojedrni procesor s taktom 1,2 GHz, 1 GB RAM, 16 GB velik pomnilnik FlashRAM, reža za kartice SD/SDHC, vmesniki USB, HDMI, Wi-Fi, bluetooth in GPS. Posebnost je vsekakor podpora za mobilne komunikacije 4G, kjer nameravajo podpreti tako WiMax kot LTE.

Toda to, kar Toughpad A1 loči od konkurence so naslednji podatki: Panasonic jamči pravilno delovanje v temperaturnem območju med -10 in 50 stopinj Celzija, tablica pa brez težav preživi padec iz višine 1,2 metra. Za to skrbita ohišje iz magnezija in skrbno zaščite vsi ključni deli, od zaslona, do robov in vmesnikov. Računalnik sicer ne boste mogli uporabljati pod morsko gladino, vendar mu tudi curek vode ne more priti do živega. Povrh vsega jamčijo odpornost na prah, vibracije, dragocena podrobnost za profesionalno rabo pa so tudi uporabniško izmenljivi akumulatorji.

Da ne gre potrošnikom namenjen izdelek priča tudi cena, ki je precej višja od ostalih tablic na trgu, saj je za model Tougpad A1 potrebno odšteti v ZDA zajetnih 1.299 dolarjev (brez DDV). Model B1 bo sicer nekoliko cenejši, vendar za zdaj ni še dokončno oblikovana cena. Prvi model bo nared spomladi 2012, manjši B1 pa kasneje v letu 2012.

http://www.panasonic.com/business/toughpad/us/best-android-rugged-tablet-overview.asp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji