Objavljeno: 10.1.2010

Težave za »iznajdljive« razstavljavce na CES-u

V Las Vegasu je v zadnjih dneh v zraku veliko napetosti. Ustvaril jo je ukrep, s katerim je združenje CEA (Consumer Electronics Association) tamkajšnjim hotelom zapovedalo, da naj prekinejo in prekličejo kakršnokoli predstavljanje izdelkov v strani proizvajalcev. Ker so hoteli in njihove varnostne službe zadevo dejansko izvedli, je nekaj deset razstavljavcev ostalo brez svojih prostorov.

Srž problema je moč iskati v dejstvu, da so razstavni prostori na samem sejmišču za marsikaterega proizvajalca preprosto predragi, zato raje zakupijo sobe in dvorane v bližnjih lasvegaških hotelih, v katerih nato novinarjem ter poslovnim partnerjem predstavljajo svoje novosti. Slednje je seveda dodobra razjezilo vodilne v CEA in so omenjeno ravnanje kmalu po začetku sejma prepovedali.

Hoteli so ukrep začeli izvrševati, predvsem zato, ker me hoteli in CEA velja finančna povezava, po kateri le-ti dobijo del izkupička od obiska sejmišča, poleg seveda polnih kapacitet hotelov (žal pa ne tudi igralnic). Proizvajalci, ki so se odločili za »iznajdljivo taktiko«, so tako skoraj hipno ostali brez prostorov v hotelih, za katere so sicer v celoti plačali. Takšnih podjetij naj bi bilo več deset, predvsem pa so bila nastanjena v hotelih Venetian in Palazzo. Slišati je tudi govorice, da naj bi CEA tem podjetjem postavila ultimat, in sicer plačilo v višini 10.000 ameriških dolarjev, ki pa si ga ni privoščil skoraj nihče. Odvetniki v ZDA bodo imeli po zaključku sejma očitno veliko dela, kdo jo bo na koncu slabše odnesel pa bomo še poročali. Vsekakor pa omenjeni dogodki mečejo slabo luč na cel sejem, ki je sicer letos občutno večji kot lani in kaže na to, da se industrija očitno pobira.

www.cesweb.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji