Objavljeno: 8.8.2018 10:00

Tesla razvija svoj čip za umetno inteligenco

Podjetje Tesla je v svojem nedavnem poslovnem poročilu mimogrede razkrilo, da že dve leti razvija svojo lastno procesorsko tehnologijo za umetno inteligenco, strojno učenje in računalniški vid, ki jih bodo uporabljali prvenstveno v svojih prihodnjih avtomobilih.

Tesla je v svojih avtomobilih doslej uporabljala rešitev za samodejno vožnjo, ki je temeljila na procesorjih družbe Nvidia. Njihov lastni procesor naj bi omogočal bistveno večjo procesno zmogljivost - medtem, ko je rešitev družbe Nvidia procesirala okolico s frekvenco 200 slik na sekundo, bo Teslin procesor menda omogočal procesiranje 2000 slik na sekundo, kar je zelo velik skok. To pomeni potencialno še bolj natančno in varnejšo samodejno vožnjo.

Direktor podjetja Tesla navaja, da prvi primerki novega sistema Autopilot že delujejo v testnih vozilih, ki je preizkušajo na cesti. Če bo šlo vse po načrtih, bo Teslina nova elektronika vgrajena v nove modele vozil 3, X in S nekje v letu 2019.

Za zdaj še ni jasno, kdo bo proizvajal Tesline nove čipe. Pred časom so poročila nakazovala sodelovanje z družbama AMD in GlobalFoundaries, vendar so to kasneje zanikali. Kljub temu, da je Tesla znana po tem, da veliko sestavnih delov izdelujejo sami, je majhna verjetnost, da bodo sami izdelovali tudi integrirana vezja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

uros.leder@callida.si | 8.8.2018 | 14:02

hm, kdo bo pa avtomobile naredil? :)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji