Oglasno sporočilo
Objavljeno: 11.4.2022

Tehnologija za razvajanje ušes

Cambridge Audio je angleško podjetje, ki že več desetletij navdušuje poslušalce glasbe s svojimi zvočnimi komponentami visoke kakovosti. Njihovi ojačevalci, zvočniki in druge zvočne komponente ne le zvenijo odlično, temveč tudi predstavljajo osupljivo dobro vrednost v t. i. avdiofilskem razredu hi-fi komponent.

Kakovost glasbe je hecna stvar. Ljudje menimo, da posamezna glasba zveni dobro, morebiti celo odlično – a le do trenutka, ko nam to isto glasbo predvaja profesionalni avdiofilski, t. i. hi-fi sistem. Takrat lahko vidimo, da so velikost, kakovost in cena v povsem drugačnem razmerju kot pri zvočnih sistemih, ki jih najdemo na policah trgovin z zabavno elektroniko (in belo tehniko).

Avdiofili za par zvočnikov odštejejo tudi več tisočakov. Brez skrbi, ne bomo vas poskušali prepričati v takšno potezo, želimo pa vam predlagati, da prisluhnete zvoku zvočnih rešitev, ki so enkrat ali dvakrat dražje od povprečja. Od tam naprej pa je vse v vaših rokah, pardon, ušesih.

Mogočni mali zvočniki

Zvočni specialisti v Cambridge Audio so svojimi rešitvami že večkrat osupnili avdiofilsko javnost. Tudi tokrat ni nič drugače. Že njihovi najmanjši zvočniki iz družine Minx so nekaj posebnega. Minx na novo definirajo, kakšen zvok je mogoče predvajati iz kompaktnih zvočnikov. Vsak model je diskretne, minimalistične oblike, vendar vsi proizvajajo zvok, ki bi ga sicer pripisali veliko večjim zvočnikom.

Ta neštetokrat nagrajena serija zvočnikov je že pri 3. generaciji. Ta trenutno obsega 5 modelov: kompaktna Min 12 in Min 22, nizkotonec X201 in X301 ter stropni zvočnik C46. Izberete lahko natančno kombinacijo za svoj prostor in potrebe – in jo mimogrede prilagodite, če se vaše zvočne potrebe ali želje spremenijo. Ne glede na to, ali gre za par kompaktnih zvočnikov Minx s podstavkom za domačo pisarno, popolno postavitev domačega kina za oživitev filmov ali sistem za družinsko sobo, bo zvok popolnoma usklajen.

Resnično majhne mere zvočnikov Minx in izbira barve (črne ali bele) pomenijo, da ti ne bodo vsiljivci v vaši dnevni sobi, domači pisarni ali kuhinji. Njihovo poslanstvo je, da se jih sliši, a ne nujno tudi vidi. Visokokakovostna izdelava in brezčasen slog bosta zadovoljila tudi najzahtevnejšega kritika notranje opreme. Pa tudi tehnologa. Kompaktni zvočniki Minx, nenavadni za izdelke te velikosti, premorejo kabelske priključke hi-fi kakovosti. Opremljeni so z zvočniškimi konektorji ang. »bannana plugs« za enostavno povezavo z visokokakovostnim kablom – kar pomeni, da se kakovost vaših zvočnih posnetkov ne bo izgubila do zvočnika. Na hrbtni strani so tudi pritrdilni vijaki, ki prek namenskih dodatkov (nosilcev in stojal) še olajšajo namestitev.

Majhni zvočniki, prepričljiv zvok

Poslanstvo zvočnika je, da postreže s kakovostnim zvokom. Trdna konstrukcija in izbira materialov zagotavljajo, da zvočni valovi iz zvočnikov Minx potujejo tja, kamor bi morali – v vaš prostor in ušesa. Gonilniki Balanced Mode Radiator (BMR), ki se uporabljajo v kompaktnih zvočnikih Minx, zagotavljajo široko, kar 180° razpršitev zvoka. Tudi z globino zvoka ni težav. Nizkotonski zvočniki Minx uporabljajo tehnologijo Auxiliary Bass Radiator (ABR), da dosežejo moč, ki presega njihovo relativno kompaktno velikost. V kombinaciji z ojačevalci lahko zgradite sistem po meri, ki bo vedno znova deležen prikimavanja poslušalcev. Pa če boste to le vi sami ali prijatelji, katerim boste v okolju hišnega kina predstavili svojo novo pridobitev.

Modularna postavitev za vse potrebe

Vsi zvočniki Minx so na voljo ločeno – tako da lahko kupite samo tisto, kar dejansko potrebujete. Obstaja sicer več možnih konfiguracij zvočniških sistemov, na primer: 2.1, 4.1, 5.1, 5.1.2, 7.1 in 7.1.2. Če vaš AV-ojačevalnik podpira tehnologijo Dolby Atmos™, lahko vedno dodate par stropnih zvočnikov Minx C46 za popolnoma potopne zvočne izkušnje.

Kompaktni zvočniki Minx so dovolj majhni, da se prilegajo večini površin, priloženi so tudi stenski nosilci z nastavljivo višino. Zanje so na voljo tudi elegantna aluminijasta namizna stojala in talna stojala. Čudovito diskretni globokotonci pa se enako dobro počutijo v kotu dnevne sobe ali pod mizo.

Prisluhnite Cambridge Audio – ne boste razočarani.

Več na www.digitalija.si ali www.digitalija-shop.si.

Za ljubitelje vinilnih plošč

Avdiofili so pogosto tudi avdio nostalgiki. Ti ljudje kljub vsem prednostim, ki jih ponuja današnji svet pretočnih glasbenih storitev, hrepenijo po vrnitvi k edinstvenemu otipljivemu in zvočnemu občutku vinilnih plošč. Nova gramofona Alva TT V2 in Alva ST Cambridge Audio združujeta preteklost in sedanjost. Premoreta namreč brezžično povezljivost Bluetooth, ki jo združita z neprimerljivo kakovostjo zvoka ter dokazujeta, da uživanje v vinilu in brezžična povezljivost nista v nasprotju.

Oba gramofona sta opremljena z visokokakovostnim oddajnikom s tehnologijo aptX Bluetooth, ki odpravlja potrebo po okornih kablih in hkrati oddaja pristen zvok vinila na združljive hi-fi komponente (vzorčenje 48 kHz, 24-bit). To pomeni, da lahko uživate v zvoku gramofonskih plošč, ne da bi vam bilo treba vstati iz svojega najljubšega naslanjača. Razvajajte se s klasiko.

Digitalija d.o.o., Kolarjeva 47, 1000 Ljubljana www.digitalija.si.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

HRWrFBljAjU

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji