Objavljeno: 28.11.2013 05:00

Tablice, polovica PC tržišča

Vedno več kupcev računalnika se odloča za nakup tablice. V prid trditvi govorijo prodajni rezultati zadnjih nekaj let. Tabličnim napravam se tržni delež vztrajno veča, medtem ko PCjem in prenosnikom strmo pada. V letu 2014 bodo predstavljale kar polovico celotnega PC tržišča. Po podatkih analitikov podjetja Canalys že danes namreč predstavljajo dobrih 40 odstotkov nakupov, pri čemer se ob 18 odstotni rasti trga, prodaja prenosnikov in namiznih računalnikov še naprej manjša.

Canalys

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 28.11.2013 | 09:20

Ali je pošteno reči, da so (bodo) tablice polovica "PC" tržišča? Res da PC pomeni personal computer in tablice to vlogo seveda imajo. Ampak PC se kljub vsemu še vedno inači z IBM-PC, kar načeloma pomeni i386 (Windows, Linux, mogoče MAC) kompatibilne naprave. Tablice pa to (z redkimi izjemami) niso. Vem, da sem mogoče malo preveč pedanten, ampak definicije obstajajo zato, da vemo o čem govorimo. Če jih začnemo vse poprek mešati, potem nimamo več strokovnih pogovorov, ampak smo počasi na nivoju bifejskih diskusij :-)

Boris Šavc | 28.11.2013 | 10:55

Z vami se seveda povečini strinjamo. Res pa je, da PC industrija vedno več upov polaga v tablice, skoraj vsi veliki že imajo svoje, saj se kupci raje odločajo za nakup tabličnega kot klasičnega računalnika. Torej je računalniški trg vedno bolj njihov. PC je ponarodela sopomenka (sploh v naših logih) za računalnik, ergo trditev, da predstavljajo tablice pol PC tržišča :-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji