Objavljeno: 18.1.2011

T-2 je v prisilni poravnavi

Na Okrožnem sodišču v Mariboru se je prejšnji teden začel postopek prisilne poravnave podjetja T-2, ki ga je podjetje samo predlagalo že konec preteklega leta, pred dnevi pa pomanjkljiv predlog tudi dopolnilo.

Kot so zapisali na spletni strani podjetja, je sodišče "imenovalo upraviteljico prisilne poravnave, Mileno Sisinger in pozvalo upnike, da do 14. februarja prijavijo svoje terjatve do družbe. Sodišče je imenovalo tudi člane upniškega odbora in sicer družbe: Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens s Finske, Smart com in AB SAT iz Francije, ter združenje Sazas in državo."

V prvem predlogu T-2 je predvideno tretjinsko poplačilo terjatev v osmih letih, ki se jih je skupaj nabralo okoli 260 milijonov evrov, največja upnika pa sta NLB in Gratel.

Spomnimo, da je po podjetjih Smart com in Lokainvest Telekom Slovenije kot tretje podjetje že jesni podalo predlog za stečaj mariborskega telekomunikacijskega ponudnika. T-2 ima do državega Telekoma 12,6 milijona neporavnanih obveznosti, od tega 11,6 milijona zapadlih, v letih 2008 in 2009 pa je zabeležil izgubo, ki je višja od polovice osnovnega kapitala.

»Posebej pa bi želeli poudariti, da ta postopek ne vpliva na poslovanje z naročniki, saj jim bomo tudi v prihodnje nemoteno zagotavljali naročene storitve ob uspešno izpeljanem postopku, pa bo omogočen nadaljnji razvoj omrežij in storitev ob konkurenčnih pogojih.«, še dodajajo v T-2,.

Pismo direktorja T2 naročnikom:

www.monitor.si/datoteke/t2.pdf

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji