Objavljeno: 22.2.2000

Storagetek v težavah

Ameriško podjetje Storagetek, znano po diskovnih podsistemih, sistemih za arhiviranje podatkov in izdelkih za omrežja SAN, je februarja sporočilo kar tri slabe novice. Zadnje četrtletje so sklenili z izgubo v višini 10 centov na delnico, kar je enkrat več od pričakovanega. Zaradi slabih rezultatov je odstopil direktor družbe Dave Weiss, obenem pa so pri Storageteku napovedali zmanjšanje delovne sile.

Brez zaposlitve bo tako ostalo od 500 do 600 ljudi, kar je nekako v skladu z napovedjo o odpustitvi okrog 1750 zaposlenih v lanskem letu. Storagetek je obenem lani prekinil dolgoletno partnerstvo z družbo IBM, kar se je skupaj s padajočimi maržami za pomnilniške izdelke odrazilo v slabih poslovnih rezultatih.

Tržni analitiki poleg tega opozarjajo, da Storagetek v zadnjem času ni uspel izpeljati nekaterih obljub za izdelke, kakršen je sistem za arhiviranje podatkov na tračne enote 9840, s katerim naj bi dosegli hitrost shranjevanja podatkov kar 10 Mb/s. Izdelek je v prodajo prišel šele konec lanskega leta, več kakor leto za obljubljenim, poleg tega pa ne dosega obljubljenih hitrosti. Zaradi vseh teh zapletov tržni analitiki menijo, da bo Storagetek v naslednjih mesecih morda prevzel eden od tekmecev.

http://www.storagetek.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji