Objavljeno: 23.1.2005

Statistika spletnega prostora v Sloveniji in nove storitve Najdi.si

Po zadnjih podatkih na podlagi podatkov zbranih v okviru iskalnika Najdi.si slovenski internet obsega okoli 8,7 milijona spletnih dokumentov, kar predstavlja skoraj 70-odstotno rast glede na zadnjo meritev v decembru 2003. Med dokumenti na spletu prevladujejo dokumenti z besedili (4,8 milijona) in slikam i (3,2 milijona), bistveno manj pa je glasbenih (42.000) in video (14.000) posnetkov, vendar slednji dve kategoriji najhitreje rasteta.

Podjetje Noviforum je poleg tega predstavilo nove storitve v okviru iskalnika Najdi.si, kot je nov sistem za posredovanje novic, ki združujejo podatke iz največjih slovenskih virov, kot so Delo.si, Dnevnik.si, Večer.com, 24ur.com in RtvSlo.si. Za zahtevnejše uporabnike so na voljo različne oblike iskanja po novicah, s čimer lahko hitro pridejo do tistih vsebin, ki jih dejansko zanimajo.

Storitev Najdi.si novice deluje tako, da sodelujoči mediji izvažajo svoje vsebine v zapisu RSS (Really Simple Syndication) oziroma zapisu XML, ki ga vsakih nekaj minut obišče >>novičarski pajek<< in zapiše nove vsebine (naslov novice, kratek povzetek in morebitno sliko) ter jih kategorizira v zbirko Najdi.si novic.

http://www.najdi.si

http://novice.najdi.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji