Objavljeno: 3.12.2001

Spletni strežnik Apache 2.0 že na tržišču

Podjetje Covalent Technologies je poslalo na tržišče novo različico strežnika Enterprise Ready Server, ki vključuje tudi spletni strežnik Apache 2.0. Pri tem je najbolj zanimivo, da je Apache 2.0 uradno še v testni različici. Organizacija Apache.org, ki razvija ta spletni strežnik z odprto kodo, še zmerom priporoča uporabo različice 1.3.22, saj 2.0 naj še ne bi bila pripravljena.

Vendar pri Covalent menijo drugače. Sami so precej vložili v razvoj spletnega strežnika in ga dovolj stestirali, da so pripravljeni na redno prodajo. Nova različica prinaša mnogo izboljšav, zaradi česar je tudi cena nekoliko višja; zbirka strežniških programov Covalent Enterprise Ready Server stane kar 1500 dolarjev po procesorju, kar je 50 odstotkov več kot starejša različica, ki je vključevala Apache 1.3. Po mnenju Covalenta je nova cena povsem sprejemljiva, saj nova različica Apacha omogoča hitrejše delo, zaradi česar je potrebno manj procesorske moči.

Covalentu se bodo najverjetneje kmalu pridružili tudi drugi razvijalci programske opreme za strežnike, ki v svoje izdelke vključujejo Apache, vendar uraden izid različice 2.0 najpopularnejšega spletnega strežnika še ni napovedan.

http://www.apache.org

http://www.covalent.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji