Objavljeno: 7.10.2009

Sonyeva vizija prihodnosti

Ali bo prenosnik prihodnosti imel upogljiv zaslon? Sony je na sejmu CEATEC na Japonskem prikazal niz prototipov, ki nakazujejo kakšni bodo morda izdelki na področju računalništva in zabavne elektronike, ko bodo na vrsto prišli upogljivi zasloni OLED. Prikazal so čudovit prototip prenosnika VAIO, ki ima zaslonsko površino tako na mestu, kjer je običajno zaslon, kot tudi tam, kjer danes najdemo tipkovnico. Vse v obliki ene same neprekinjene površine, ki je občutljiva na dotik in se sproti prilagaja potrebam uporabnika in uporabljenih programov. Zmožnosti so najbolj razvidne, če si ogledate video posnetek.

Poleg prenosnika je Sony prikazal tudi prototip zapestnice z upogljivim zaslonom, ki bo morda postala bodoči predvajalnik Walkman in informacijski pripomoček prihodnosti. Poleg ukrivljenega zaslona, ki poteka po obsegu celotnega zapestja je nenavaden tudi način krmiljenja naprave. Poleg površine, ki je občutljiva na dotik lahko akcije sprožimo tudi s stiskanjem robov zapestnice za izvajanje akcij. Tretji prikazani prototip je futuristični bralnik elektronskih knjig, ki nudi zelo visoko ločljivost in izjemno odzivnost delovanja.

Prikazani prototipi so sicer samo koncepti, ki še ne delujejo v praksi, vendar pri Sonyu poudarjajo, da so v zadnjem času naredili velike korake naprej na področju upogljivih zaslonov in da lahko prve komercialne izdelke pričakujemo že v naslednjem letu.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji