Objavljeno: 1.4.2014 01:00

Sonyev digitalni papir velikosti A4

Sony bo v začetku maja v prodajo poslal doslej največji bralnik s tehnologijo digitalnega črnila E-Ink, ki zna prikazati praktično celoten listi papirja velikosti A4. 13,3-palčni zaslon ima visoko ločljivost 1600 x 1200 ob 16 možnih sivinah, obenem pa je občutljiv na dotik in ga je možno uporabljati oziroma pisati nanj s priloženim digitalnim peresom.

Celota je zaradi najnovejše različice tehnologije E-Ink izredno tanka (6,8 mm) in lahka (350 gramov), vendar nima dodatne zadenjske osvetlitve, kot nekateri manjši bralniki. Tablico namenjajo predvsem profesionalni rabi, zlasti pravnikom, izobraževalnim ustanovam in poslovnežem.

Vgrajena programska oprema omogoča nalaganje dokumentov v različnih zapisih, med drugim dokumente PDF, na katere lahko s pisalom pišemo, jih označujemo in komentiramo. Bralnik ima 4 GB internega pomnilnika, kar je dovolj za okoli 2.800 strani tipičnih poslovnih dokumentov, lahko pa to razširimo z dodatnimi karticami micro SD. Vgrajena sta tudi vmesnika Wi-Fi in USB.

Tehnologija E-Ink seveda omogoča izredno varčnost izrabe energije, tako da eno polnjenje zadostuje za okoli tri tedne tipične rabe. V celoti se zdi Sonyev Digital Paper, kakor se imenuje bralnik, zanimiva poslovna rešitev, ki pa je tudi precej draga. Zanj bo treba v ZDA odšteti zajetnih 1.100 dolarjev.

bvJuLK65dio

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 1.4.2014 | 08:34

Super koncept, ampak za tok denarja?

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji