Objavljeno: 11.1.2010

Sony prvi s polnim HD v kompaktnih fotoaparatih

Sony je na sejmu CES predstavili nadvse zanimive fotoaparate žepne velikosti, ki so ponašajo s podporo za video polni ločljivosti HD, pa tudi z drugimi inovacijami. Fotoaparata Cyber-Shot DSC-HX5V in DSC-TX7 sta tako prva digitalna fotoaparata z vgrajeno tehnologijo TransferJet, ki omogoča preprost brezžični prenos podatkov med različnimi napravami. Za razliko od protokolov bluetooth in Wi-Fi novost deluje le na oddaljenosti nekaj centimetrov, vendar zato prenaša podatke z zelo visoko hitrostjo 375 Mb/s, pri čemer naprave ne potrebujejo zamudnega povezovanja s ključi oziroma gesli. Sony prvič v obeh modelih tudi podprl kartice SD/SDHC, ob tem da še vedno vsebuje tudi režo za lastne kartice MemoryStick.

Za video navdušence bo zagotovo najbolj zanimiv model DSC-HX5V, ki ima širokokoten objektiv (25-250mm) 10x, ločljivost 10 milijonov pik, GPS sprejemnik za geotaging, predvsem pa podporo za video posnetek AVCHD v ločljivosti 1920x1080i (60 preprletnih slik na sekundo). Povrh vsega vsebuje izpopolnjeno funkcijo Sweep Panorama za panoramske fotografije, kjer aparat sam zaznava premikanje kadra in samodejno dela posnetke med premikanjem. Za nameček ima fotoaparat vgrajeno funkcijo High Dynamic Ranger (HDR), kjer v kratkem času opravi več posnetkov z različnimi parametri ekspozicije, ki jih nato samodejno združi v enega s precej večjo dinamiko in kontrastom kot sicer. V prodaji bo marca za 350 dolarjev.

Zanimiv je tudi model DSC-TX7, ki je kljub številnim funkcijam, kot so podpora za video v visoki ločljivosti, Sweep Panorama in HDR vse skupaj ponuja v izredno tankem ohišju z objektivom, ki je v celoti v ohišju in za slikanje uporablja sistem zrcal, pa še kljub temu nudi 4x opični zum. Ločljivost je tudi tu 10 milijonov pik, prav tako pa pozna funkcijo označevanja prek sprejemnika GPS. Posebnost tega modela je 3,5-palčni zaslon, ki je občutljiv na dotik, s čimer je izbira funkcij hitrejša in enostavnejša. Od februarja bo zanj potrebno odšteti 400 dolarjev.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji