Objavljeno: 22.6.2001

Sony ponuja tri nove lahke projektorje

Podjetje Sony je predstavilo tri nove modele projektorjev, ki sodijo v razred najlažjih izdelkov tega tipa. Trojico SupeLite VPL-CX2, VPL-CS3 in VPL-CX3 združuje enaka majhna zasnova, zaradi katere posamezni model tehta le 2,5 kg. Oblika ohišja je nova, zanjo pa je značilen premičen prednji pokrov na kateremu so na notranji stani shranjene krmilne tipke, celota pa med prenašanjem tudi ščiti objektiv, zvočnike in tipko za vklop. Priključki za povezavo z računalniki in video opremo pa se nahajajo pod drugim pokrovu na boku projektorja.

Med vsemi je najbolj zanimiv model VPL-CX3, ki je prvi prenosni projektor opremljen s pomnilniško enoto Memory Stick. S pomočjo te omogoča, da opravljamo predstavitve tudi povsem brez računalnika. Na kartico prekopiramo slike, grafiko, predstavitve in celo video posnetke, ki jih želimo kazati, vse ostalo pa zna narediti projektor sam.

Sicer pa so razlike med posameznimi modeli predvsem v ločljivosti in svetilnosti. VPL-CX2 in VPL-CX3 dosegata ločljivost 1024 x 768 pik, ob tem pa nudita svetilnost 750 oziroma 900 lumnov. Za manj zahtevne je na voljo model VPL-CS3, ki nudi ločljivost 800 x 600 pik in svetilnost 700 lumnov. Cene se gibljejo med 2.800 in 4.800 dolarji.

http://www.sony-cp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji