Objavljeno: 10.7.2020 13:00 | Teme: fortnite, Sony

Sony je za 250 milijonov dolarjev kupil delež v Epic Games

Podjetje Sony, velikan (tudi) posla z računalniškimi igrami, je za 250 milijonov dolarjev kupil manjšinski delež podjetja Epic Games, ki je med drugim avtor mega priljubljene igre Fortnite.

Za ta denar so dobili 1,4% odstotni delež podjetja, kar preračunano pomeni, da sta se podjetji strinjali, da je Epic Games na trgu vreden 17,86 milijarde dolarjev. Finančni vložek seveda ne pomeni, da bo Epic Games po novem razvijal le še za Sonyevo konzole Playstation, bosta pa vseeno še bolj tesno sodelovali. Epic je sicer že maja na testni različici prihajajoče konzole Playstation 5 prikazal delovanje nove različice svojega grafičnega pogona, Unreal Engine 5.

V tiskovnem sporočilu o nakupu je neposredno pohvaljen prav Unreal Engine, omenjeno pa je tudi morebitno sodelovanje na področju navidezne resničnosti. Na tem področju bi se lahko zgodilo marsikaj, če bi združili znanje Sony Pictures, Sony Music, divizije Playstation in programerskega znanja Epic Games.

qC5KtatMcUw

Epic Games je veliko večji delež podjetja prodal leta 2012 – kitajski Tencent je takrat kupil 40% podjetja, za borih 330 milijonov dolarjev. Od takrat je namreč podjetje zelo zraslo, predvsem na račun igre Fortnite, ki je samo v letošnjem aprilu prispevala kar 400 milijonov dolarjev prihodkov. In to kljub temu, da je brezplačna.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji