Objavljeno: 4.11.2009

Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericsson Xperia X10 je predstavil svoj doslej najbolj napreden pametni telefon, prvič zasnovan na operacijskem sistemu Google Android. Zanimivo, da novi telefon temelji na različici Android 1.6 in ne 2.0, ki je bila prav nedavno predstavljena. Zato pa so pri Sony Ericssonu Android nadgradil z lastnim uporabniškim vmesnikom UX in pomembnimi dodatnimi aplikacijami, kot sta Timescape in Mediascape.

Program Timescape na primer združuje vse vidike komunikacije z drugimi osebami, kot so elektronska pošta, trenutna sporočila, sporočila SMS, zapisi na Facebooku, Twitterju ali MySpaceu, pri čemer zapise vidimo na enotnem seznamu in v časovnem zaporedju. Mediascape je naslednja generacija orodja za dostop do večpredstavnih vsebin. Omogoča hiter dostop do glasbe, fotografij in video posnetkov, ne glede na to, ali se nahajajo v lokalnem pomnilniku ali spletnih servisih, kot so denimo YouTube, Flickr ali spletne trgovine. Novost je programska funkcija "tipka za neskončnost", ki je pojavi na več mestih v telefonu, kjer uporabnik dobi hiter dostop do vseh podatkov o osebi in podatkih, povezanih z njo.

S tehnične plati je Xperia X10 eden najbolj zmogljivih pametnih telefonov ta hip. Premore velik, na dotik občutljiv zaslon OLED, ki po diagonali meri kar 4 palce, zmore pa ločljivost 480 x 854 pik. Vgrajen je procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1 GHz, ki ponuja že skoraj računalniško procesno zmogljivost v mobilnem telefonu. Ob 1 GB osnovnem pomnilniku bo proizvajalec prilagal pomnilniške kartice velikosti 8 GB, ki bodo seveda izmenljive. Vgrajen je tudi digitalni fotoaparat z ločljivostjo 8,1 milijonov pik, ki zna razpoznati obraze in celo nasmeške.

Seveda ne manjkajo vmesniki, kot so Wi-Fi, bluetooth, GPS ter podpora za omrežja 3G, kot je HSPA. Za nameček je vgrajen tudi radijski sprejemnik. Xperia X10 bo v prodaji v prvi polovici leta 2010, kupci pa bodo lahko izbirali izvedbe v črni in beli barvi ohišja. Tako kot drugi telefoni zasnovani na ogrodju Android, bodo uporabniki lahko dostopali do dodatnih aplikacij prek spletne trgovine Android Market, Sony Ericsson pa bo še naprej ponujal vsebine tudi na svoji spletni tržnici PlayNow. Xperia X10 je za Sony Ericsson zelo pomemben model, saj podjetje zaradi posledic ekonomske krize rabi nov uspešen model.

http://www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji