Objavljeno: 9.6.2000

Softimage|Xsi za modeliranje 3D

Podjetje Softimage, oddelek družbe Avid Technology, je predstavilo nov rod programskega paketa za modeliranje 3D in animacijo Softimage|XSi, doslej bolj znano pod delovnim imenom Sumatra. Novo orodje je namenjeno pretežno profesionalnim oblikovalcem: proizvajalcem posebnih učinkov za filme, razvijalcem iger in vsem, ki potrebujejo vrhunsko orodje za hitro in učinkovito izdelavo fotorealističnih animacij.

Softimage|Xsi prinaša nov koncept postopkov in možnosti za nelinearno animacijo, s katerimi imajo oblikovalci in umetniki popoln nadzor na postopkom animacije, orodja pa omogočajo tudi samodejno izdelavo variacij in sprememb brez napornega ponavljanja postopkov. Nova različica ima veliko novosti. Še posebej so pozornost posvetili orodjem za modeliranje in animacijo oseb in živali, pri čemer napredni algoritmi za gibanje in nova orodja za upodobitev kože, dlake in obleke odpravljajo "umetni" videz likov. Za hitrejšo avtomatizacijo in ponovno uporabo že narejenih animacij ima program vgrajen zelo močno podporo za skriptne jezike (Vbscript, JavaScript, Perlscript in Python), s katerimi je zagotovljen dostop do vseh delov paketa.

Precej novosti je tudi pri orodjih za animacijo in senčenje. Modul za senčenje je zdaj drevesen -- uporabnik s preprostim postopkom izbira posamezne možnosti. Poleg tega je mogoče na sceni opraviti več korakov sočasno brez snemanja vmesnih stanj, kar pohitri izdelavo končnega izdelka. Program se lahko pohvali z vrhunskim orodjem za montažo animacij na videoposnetke.

Osnovni paket stane 8000 dolarjev, zmogljivejši z bogatejšo zbirko knjižnic delcev in teles pa 12.000 dolarjev. Program bo v prodaji predvidoma konec maja, na voljo pa je za operacijske sisteme Windows NT in SGI Irix.

http://www.softimage.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji