Objavljeno: 11.8.2005

Slovenski študentje med najboljšimi na svetu

Na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup, ki ga že tretje leto zapored organizira Microsoft, se je ekipa slovenskih študentov s svojo rešitvijo EthnoCon prebila med šest najboljših na svetu. Zmaga je odšla v Rusijo, Imagine cup pa se prihodnje leto seli v Indijo.

Zmagovalci iz Rusije

Svetovno tekmovanje Imagine Cup 2005 je letos potekalo v Yokohami na Japonskem. V finale tekmovanja, v katerem je sodelovalo skoraj 17.000 študentov iz več kot 90 držav, se je v najbolj elitni kategoriji Software Design Invitational med 38 finalistov uvrstila tudi slovenska ekipa. Le-to so sestavljali Simon Jurič, Miha Lesjak, Tadej Gregorčič in Boris Krivonog z Univerze v Mariboru. Rešitev EthnoCon - Združevanje kultur je v finalnem nastopu navdušila številne udeležence ter dosegla delitev 4. do 6. mesta. Zmagala je ekipa iz Rusije z rešitvijo OmniMusic, drugo mesto je zasedla ekipa iz Grčije z rešitvijo Sign2Talk in tretje kitajska ekipa z rešitvijo Fego.

Tema letošnjega tekmovanja Imagine Cup je bila "Zamislite si svet, kjer tehnologija podira meje med nami". Microsoft želi s tekmovanjem študentom in dijakom omogočiti razširjanje obzorij in vzpodbujati inovacije na področju tehnologije. Lanskoletne štiri tekmovalne kategorije so letos prav zato razširili na devet različnih kategorij. Finalno tekmovanje je bilo tudi enkratna priložnost za povezovanje in promocijo študentov ter posameznih držav, saj so bili med udeleženci tudi predstavniki industrije, akademskega okolja ter predstavniki veleposlaništev različnih držav na Japonskem.

Ob zaključku tekmovanja v Yokohami je bila objavljena tudi tema, s katero se bodo tekmovalci spoprijeli na Imagine Cupu 2006. Študentje in dijaki bodo svoje znanje ter ideje usmerili "v svet, kjer tehnologija omogoča bolj zdravo življenje". Finale Imagine Cupa 2006 bo gostil indijski New Delhi.

http://www.microsoft.com/presspass/events/imaginecup

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji