Objavljeno: 16.10.2009

Slovenski HP uradno pričel s prodajo prenosnikov Pavilion in Compaq Presario

Pri HP Slovenija so ponosno predstavili prve modele iz serij Pavilion in Presario, ki bodo novembra začeli prodajno pot na domačem tržišču. Vsi modeli so namenjeni predvsem domačim in manj zahtevnim uporabnikom, odlikuje pa jih všečen dizajn.

Na domači predstavitvi so se tako novinarjem prvi predstavili prenosniki iz serij HP Pavilion dv6 in HP Pavilion dv7, ki so prvenstveno namenjeni digitalni zabavi. Prenosniki so opremljeni s programsko opremo HP MediaSmart, s katero so vse oblike zabave združene na enem mestu in oddaljene le klik, od video posnetkov do digitalnih fotografij in glasbe. Omenjeno programje nudi boljšo kakovost zabave, televizijo na zahtevo in možnost ogleda ter snemanja priljubljenih televizijskih oddaj in DVD-jev v visoki ločljivosti. Uporabniki lahko organizirajo in poslušajo glasbene posnetke ali z optimiziranim glasbenim modulom ustvarijo osebne radijske postaje. Poskrbljeno je tudi za integracijo z vgrajeno spletno kamero, na voljo so funkcije za urejanje videa in fotografij, poleg tega pa zagotovljeno preprosto povezovanje z drugimi uporabniki.

Precej pozornosti (predvsem nežnejšega spola) si je zaslužil model HP Mini 110 by Studio Tord Boontje, ki je prvi mini prenosnik, pri oblikovanju katerega je sodeloval svetovno priznani danski oblikovalec Tord Boontje. Prenosnik je opremljen z 10,1-palčnim zaslonom z LED-osvetlitvijo, pohvalno velika pa je tudi tipkovnica, ki je le malo manjša od običajne (zaseda 92 odstotkov površine klasične tipovnice).

Slovenski HP je predstavil še nove prenosne računalnike Compaq za domače uporabnike, ki povezujejo vsestransko uporabnost z dostopno ceno. Na voljo so prenosni računalniki serije Compaq CQ61 s 15,6-palčnim zaslonom in Compaq CQ71 s 17,3-palčnim zaslonom. Prve odlikuje tanko in oblikovno privlačno ohišje z edinstveno poslikavo Imprint. Ta s svetlečo črno površino elegantno uteleša privlačno obliko in praktično uporabnosti. Za uporabo prijazni prenosniki Compaq CQ61 so opremljeni z vsemi zmožnostmi, potrebnimi za profesionalno in osebno strorilnost, vključno s tipokovni polne velikosti z numeričnim delom in 15,6-palčnim zaslonom HP Brightview.

Zmogljivejši modeli Compaq PresarioCQ71 pa se poleg bolj zmogljivih strojnih komponent lahko pohvalijo še z velikim17,3-palčnim zaslonom BrightView, osvetljenim s tehnologijo LED in ločljivostjo 1600 x 900 točk.

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji