Objavljeno: 17.11.2012

Slab začetek, še slabši obeti

Medtem, ko je operacijski sistem Windows 8 tudi v Sloveniji doživel uradno predstavitev, iz ZDA prihajajo prvi podatki o prodaji, ki za podjetje iz Redmonda vsekakor niso obetavni. Začetna prodaja novih osebnih računalnikov z Windows 8 je menda precej manjša, kot so načrtovali v Redmondu, čeprav se pravi nakupovalni val pred novoletnimi prazniki šele začenja in se utegnejo do konca leta razmere nekoliko izboljšati.

Če je verjeti prvim raziskavam med potencialnimi uporabniki, pa tudi srednjeročno ne kaže bolje. Podjetje Avast, ki sicer prodaja protivirusne programe, je opravilo raziskavo med več kot 350.000 uporabniki okolja Windows, ki uporabljajo ta program, kar je vsekakor že zelo reprezentančna številka. Med temi je 65% takih, ki danes uporabljajo Windows 7, 22% takih z Windows XP in 8%, ki jih še čaka nekje vmes, na "nesrečni" Visti.

60% vprašanih je seznanjena z okoljem Windows 8, kar pomeni, da je Microsoftu uspelo pritegniti pozornost. Toda podjetje je lahko upravičeno zaskrbljeno, ker samo 9% vprašanih namerava v kratkem narediti prehod na Windows 8. Kar 70% vprašanih je odgovorilo, da načrtujejo ostati na tem, kar uporabljajo danes.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji