Oglasno sporočilo
Objavljeno: 10.5.2022 10:30

SIMULIA - Napredno virtualno testiranje pri razvoju izdelkov

Razvojni inženirji in konstruktorji se z vrhunskim znanjem in z nenehnim iskanjem inovativnih rešitev soočajo z novimi izzivi, ki prihajajo iz globalnega, vse bolj zahtevnega trga.

Simulacijske rešitve z naprednim virtualnim testiranjem izdelkov, pomagajo razvojnim inženirjem zmanjšati tveganja, ki so povezana z inovacijami ter omogočajo izdelkom hitrejši vstop na trg z manj fizičnimi prototipi ter nižjimi stroški. Z doslednim, zmogljivim, intuitivnim naborom simulacijskih zmogljivosti, lahko inženirji že zgodaj v procesu načrtovanja razumejo zmogljivost izdelka in se izognejo dodatnemu načrtovanju.

SIMULIA je oblačna tehnologija za simulacijske rešitve od podjetja Dassault Systèmes. Inženirjem in konstruktorjem omogoča eksperimentiranje z različnimi realnimi scenariji, ne da bi ustvarili fizični prototip izdelka. Na oblačni platformi 3DEXPERIENCE® se poleg razvoja izdelkov, načrtovanja proizvodnje, izmenjave in shranjevanja podatkov, lahko izvajajo tudi napredne strukturne simulacije z uporabo vodilne tehnologije SIMULIA: Abaqus, Fe-safe in CST. SIMULIA s strukturnimi analizami, simulacijami toka tekočin, simulacijami brizganja plastike, simulacijami utrujenosti materiala in elektromagnetnimi simulacijami na enem mestu, omogoča odkrivanje najbolj realističnih tehničnih spoznanj za najkakovostnejši postopek razvoja novega izdelka. Na platformi 3DEXPERIENCE® se SIMULIA deli na več simulacijskih vlog.

Vloge kot so Structural Designer, Structural Performance Engineer in Structural Mechanics Engineer omogočajo izvajanje strukturnih linearnih in nelinearnih analiz, statičnih, kvazistatičnih, dinamičnih analiz, analiz lastnih frekvenc, analiz uklona in termalnih simulacij obnašanja izdelka.

Durability Performance Engineer in Mechanics Engineer omogočata simulacije utrujenosti za napovedovanje natančne življenjske dobe izdelka in zagotavljanje, da so kompleksni inženirski izdelki zasnovani za vzdržljivost. Fluid Dynamics Engineer omogoča izvajanje simulacije toka tekočine in prenosa toplote, kar vodi do bolj kakovostnih modelov in zmanjšanja proizvodnih težav. Plastics Injection Engineer optimizira in načrtuje orodja iz plastičnih kosov ter kalupov s simulacijo polnjenja, pakiranja, upogibanja in hlajenja kalupov na začetku procesa razvoja izdelka. Electromagnetics Engineer ponuja široko paleto metod rešitev z edinstveno zmožnostjo za prepoznavanje in ublažitev tveganja elektromagnetne združljivosti (EMC) in elektromagnetnih motenj (EMI) v elektronskih napravah.

Uporabniški vmesnik je enak pri vseh ne glede nato, katero izberete, prav tako možnost izvajanja simulacij in deljenja rezultatov na platformi 3DEXPERIENCE®. Simulacijske vloge ponujajo tudi napredna orodja za mreženje s široko paleto formulacij in vrst mrežnih elementov, simulacije utrujanja materiala, trdnostno analizo, termalno analizo in obsežno knjižnico z lastnostmi materialov, ki vključuje preko 350 materialov.

Simulacije pomagajo odgovoriti na ključna vprašanja o izdelku, vključno z: Bo izdelek deloval? Je dovolj vzdržljiv? Kakšna je življenjska doba izdelka? Ali je izdelek predimenzioniran? Ali se zapravlja z materialom? Je možno narediti lažji izdelek? Se bo le-ta pregrel? Ali je širjenje radijskih frekvenc optimalno? Ali je mogoča izdelava?

Z uporabo simulacij se lahko izognemo težavam kot so slaba kakovost, preseženi proračuni in nezadovoljni kupci. Pridobimo lahko vpogled v delovanje izdelka, njegovo zanesljivost, trajnost in varnost v vseh fazah razvojnega procesa kar znatno zmanjša verjetnost pogubnih in dragih okvar izdelka. Konstruktorji in inženirji z uporabo oblačnega računalništva na platformi 3DEXPERIENCE® prihranijo čas. Ne samo zaradi hitrejšega reševanja zahtevnih simulacij, temveč tudi zaradi sprostitve njihovih lokalnih računalniških virov, medtem ko simulacije tečejo na daljavo v oblaku.

Simulacije omogočajo izvajanje neomejenega števila virtualnih testov v digitalnem okolju brez izgube potrošnje materiala. IT infrastruktura se upravlja prek oblaka, kar zagotavlja zmogljivosti podjetja brez režijskih stroškov. Poenoteno varno okolje za razvoj izdelkov v oblaku ekipam omogoča delo od doma, iz pisarne ali na poti. Neodvisno od velikosti in lokacije podjetja, celotna ekipa za razvoj izdelkov, vključno z menedžerji in direktorji, na enostaven način sodeluje in si izmenjuje podatke v oblaku. Z vsemi informacijami shranjenimi na enem mestu, vsi udeleženci dostopajo do relevantnih, najaktualnejših podatkov. Tveganje napak se znatno zmanjša, uporabniki lahko enostavno najdejo podatke o načrtovanju in simulacijah, ki so med seboj povezani.

Oblačna tehnologija SIMULIA s simulacijskimi rešitvami na platformi 3DEXPERIENCE® je zaupanja vredna tehnologija, ki ima najboljša orodja za analizo in s katero je obveščanje v realnem času ter sprejemanje razvojnih odločitev bistveno hitrejše.

Za dodatne informacije se obrnite na pooblaščenega zastopnika Solid World d.o.o. iz Radomelj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji