Objavljeno: 3.8.1999

Siemensove kartice DVB

Siemens je predstavil novo družino kartic, s katerimi je mogoče na osebnem računalniku spremljati televizijske programe iz navadnih, satelitskih in kabelskih virov televizijskega signala. Kartice so z računalnikom povezane prek vmesnika PCI, omogočajo pa sprejem digitalnih satelitskih signalov. Kartice DVB Sat in DVB Cable imajo tudi razširitveno mesto, kamor lahko vgradimo odkodirnik za šifrirane programe (CAM, conditional access module). Poleg sprejema slike in zvoka omogočajo tudi sprejem podatkov prek satelita ali kabelskega omrežja, v tem primeru pa se s programskega zornega kota vedejo kot omrežni vmesnik s podporo za protokol TCP/IP.

Avtorji so poskrbeli tudi za dokumentiran programski vmesnik API, s katerim je mogoče v navezi s kartico izdelati lastne programe. Za doplačilo je mogoče dokupiti modul, s katerim lahko sprejemamo tudi navadne televizijske programe, ta dodatek pa premore tudi dodatni videovhod za prikaz slike iz videorekorderja, kamere in drugih virov posnetkov.

Kartice DVB trenutno deluje v okoljih Windows 95 in Windows 98, konec poletja pa bodo predvidoma na voljo tudi gonilniki za okolje Windows NT. V primerjavi s samostojnimi digitalnimi satelitskimi in kabelskimi sprejemniki je cena zelo ugodna, saj bo v Sloveniji kartica naprodaj za okrog 67.000 tolarjev.

http://www.siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji