Objavljeno: 9.1.2007

Showstoppers na CES 2007

Prireditve Showstoppers se udeleži kar lepo število večjih in manjših razstavljavcev. Predvsem za manjše je to odlična priložnost predstaviti svoje zanimive izdelke sedmi sili. Tako smo lahko videli kar nekaj izdelkov, ki so resda prišli izpod rok za nas neznanih izdelovalcev, a zato niso prav nič manj zanimivi.

Eden izmed zanimivejših izdelkov je bila pomnilniška kartica SD, ki je na pogled povsem običajen primerek tovrstnih kartic. Zanimiva pa je njena spodnja stran, saj je na njem poseben zaslon LCD, ki ves čas kaže ime kartice (dve črki) ter nezaseden prostor na njen (v MB). Pri tem izdelovalec trdi, da izdelek nima vgrajene baterije ali katerega drugega načina shranjevanja energije za prikaz prostega pomnilniškega prostora, temveč zato poskrbi posebna vrsta LCD, ki ohranja prikaz brez porabe energije. Vsekakor zanimiva rešitev, ki bo koristila predvsem tistim, ki v kupu pomnilniških kartic vedno s težavo najdejo kakšno, ki je še prazna.

Na področju pomnilniških medijev je Kingston predstavil še kartico micro SD, ki ji prilaga kar dva prilagojevalnika: prvi prilagodi kartico micro v obliko mini, drugi pa nato še iz oblike mini v običajno velikost kartice SD. V poplavi novih »mini« in »mikro« vrst kartic bolj uveljavljenih velikosti bodo Kingstonovi mali prilagojevalniki prišli se kako prav, saj večina bralnikov tovrstnih kartic novih oblik še ne podpira.

Zanimivo rešitev smo videli tudi pri podjetju Epos. Gre za malo večji vmesnik USB, ki ga postavimo na rob običajnega lista papirja. Po papirju nato pišemo z običajnim pisalom, katerega konica je obdana z nekakšno odbojno folijo. Vmesnik tako zaznava valove oz. prekinitve v odboju mikrovalovnega signala, ki ga le-ta oddaja in to prevede v pisanje po listu papirja. Ko vmesnik priključimo na računalnik prek USB, lahko vanj prenesemo »sliko« našega pisanja po papirju, ki jo lahko kot tako uporabimo kot pomoč pri npr. zapiskih iz sestanka, ali pa jo z ustreznim programom OCR pretvorimo v običajno besedilno besedilo. Zadevo smo preizkusili tudi sami in prvi vtis je bil pozitiven. Vprašanje je le, če bodo kdaj tako neznana podjetja kot je Epos uspela tovrstne izdelke lansirati tudi na trgu onkraj Velike luze.

www.showstoppers.com

www.adata.com.tw

www.kingston.com

www.epos-ps.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji