Objavljeno: 24.9.2006

Shiira 2.0 že na poti

Uporabniki Macov v večini primerov prisegajo na Applov brskalnik Safari in splošno priljubljen Firefox, kljub temu pa se najde nekaj posameznikov, ki posežejo tudi po alternativah. Ena izmed njih je tudi Shiira, ki je zaenkrat še precej neuveljavljena, sodeč po prvi različici beta pa se utegne z izdajo 2.0 to spremeniti.

V novi različici bo prenovljen predvsem uporabniški vmesnik, ki bo med drugim kot eden izmed redkih brskalnikov za Mac OS X omogočal celozaslonski prikaz spletnih strani. Japonska Shiira 2.0 bo namesto zavihkov prinesla posebno vrstico, v katero se bodo zasidrale odprte strani z zaslonskimi posnetki, tako da bo krmarjenje med njimi bolj udobno in pregledno.

Pregled zaznamkov, zgodovine in prenosov, ki je bil v veji 1.x dostopen preko stranskega predala, bo odslej na voljo v novem predalu v obliki spletne strani (podobno kot v Safariju), posamezne komponente pa bomo lahko odpirali tudi v ločenih prosojnih oknih, kot jih poznamo npr. iz programov zbirke iLife '06.

Odprtokodni brskalnik je v celoti na voljo pod licenco BSD, uporablja pa izrisovalnik Web Kit, ki ga srečemo tudi v Safariju.

http://hmdt-web.net/shiira/en

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji