Objavljeno: 5.11.2000

Seagate Viper 200

Seagate je začel prodajati prve tračne enote, združljive s standardom Ultrium 1, ki omogočajo shranjevanje bistveno več podatkov od dosedanjih tehnologij. Tračne enote Viper 200, ki so namenjene predvsem izdelavi varnostnih kopij podatkov v velikih strežnikih in strežniških farmah, omogočajo shranjevanje do 200 GB podatkov na posamezen trak in prenos podatkov do 115,2 GB na uro. Nove enote so na voljo z vmesniki Ultra2SCSI.

Zaradi velike hitrosti prenosa podatkov so pri Seagatu razvili poseben sistem, imenovan Dynamic PowerDown, ki trakove ščiti pred okvarami, ki bi jih lahko povzročil na primer izpad elektrike. V takem primeru tračna enota samodejno zazna težavo, postopoma zmanjša hitrost vrtenja traku in s tem omogoči, da je trak vselej pravilno napet. Poleg tega s sistemom FastSense enota Viper 200 samodejno prilagaja hitrost delovanja enote dotoku podatkov in gostitelja, s čimer doseže hitrejše delovanje in manjšo obrabo mehanizma.

Tračni enoti bodo sledile tračne knjižnice z zmogljivostjo do 2 TB, od začetka naslednjega leta pa namerava Seagate ponuditi tudi različico z vmesnikom Fibre Channel (FC-AL), namenjeno predvsem sistemom SAN.

http://www.seagate.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji