Objavljeno: 3.3.2000

Seagate Crystal Reports 8.0

Podjetje Seagate Software je predstavilo novo različico programskega paketa Crystal Reports 8.0, ki je namenjen izdelavi poročil v različnih oblikah in nad različnimi viri podatkov. Crystal Reports je eden od vodilnih programov za izdelavo poročil in tiskanje obrazcev, med drugim pa je tudi sestavni del razvojnih paktov podjetij Microsoft, Borland in drugih. Nova različica prinaša številne novosti, s katerimi je paket še zmogljivejši, bolje povezan z internetom, pa tudi učinkovitejši pri najbolj zahtevnih nalogah.

Razvijalci so povsem predelali jedro programa, ki odslej podpira večnitno delovanje, s čimer lahko obdeluje več zahtev sočasno. Obenem novo jedro hitreje nalaga in razvršča podatke, ki jih nato postavlja v poročila. Med novostmi je tudi podpora za transakcijsko delovanje in strežnike, kot je Microsoftov strežnik MTS (Microsoft Transaction Server).

Precej novosti je zlasti pri izdelavi spletnih poročil. Crystal Reports 8.0 lahko v poročila vključi predloge, narejene v obliki dokumentov HTML in RTF, jim doda hiperpovezave ter poročila prenaša neposredno v spletne strežnike. Pomembna novost je tudi podpora za standard DHTML, ki skupaj z javo ali gradniki ActiveX omogoča izdelavo interaktivnih poročil, objavljenih v spletnih strežnikih, ki delujejo z odjemalci brez dodatnih izvršnih (runtime) modulov. Med novostmi je tudi podpora za slike v zapisih JPEG, PICT in PNG.

Seagate Software je poskrbel za še tesnejšo povezljivost paketa z Microsoftovimi pisarniškimi paketi Microsoft Office 97 in 2000. S klikom ikone v orodjarnah programov, kot sta Excel in Access, lahko poženemo namenske čarovnike, ki pomagajo pri izbiri, pripravi in prenosu podatkov v poročila. Poleg tega zna Crystal Reports poročila shraniti v različnih oblikah, med drugim tudi kot dokumente za programe Word, Excel in Adobe Acrobat.

Veliko novosti je namenjenih razvijalcem. Nova različica gradnika Report Designer Component ima razširjen nabor lastnosti, poleg tega pa jo lahko uporabimo tudi v internetnih dokumentih, zlasti na dejavnih straneh Active Server Pages (ASP). Crystal Reports 8.0 je na voljo v treh različicah: Standard Edition za poslovno rabo, Professional Edition za zahtevnejše uporabnike in Developer Edition za razvijalce Windows in spletnih programov. Deluje v okoljih Windows 95/98/NT/2000, cene pa se gibljejo med 150 in 500 dolarji.

http://www.seagatesoftware.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji