Objavljeno: 13.1.1999

Seagate Crystal Reports 7

Podjetje Seagate Software je predstavilo novo različico programskega paketa za izdelavo poizvedb in pripravo poročil Crystal Reports 7. Nova različica prinaša pomembne novosti, ki razširijo namembnost in krog uporabe izdelka.

Zagotovo je najzanimivejši nov modul za izdelavo poizvedb in poročil, ki je napisan v celoti v javi, tako da ga lahko uporabljamo kar prek spletnega brskalnika. Z novimi kontrolniki in povezavo s strežniki lahko tudi uporabniki v intranetu ali internetu sami oblikujejo poročila, brez posredovanja programerjev ali administratorjev. Zelo pomembna je tudi nova zmožnost prikaza podatkov na geografskih kartah: uporabljamo lahko povečavo in pomanjšavo ter "vrtanje" v globino podatkov in iz grobe predstavitve pridemo do natančnejših podatkov.

Crystal Reports 7 ima odslej vgrajeno tudi orodje za uvoz poročil narejenih z drugimi, celo terminalskimi programi. Z novim algoritmom za prepoznavanje vzorcev in orodjem za samodejno preslikavo polj lahko pripravimo poročila tudi iz najstarejših programov. Izboljšana je tudi podpora za strežnike SQL, saj lahko odslej poizvedbe in pripravo podatkov za poročila opravimo v samem podatkovnem strežniku, kar pohitri delo in razbremeni odjemalca. V paketu dobimo kontrolnike ActiveX z imenom Report Designer Components, s katerimi lahko poročila vgradimo v programe napisane v Visual Basicu ali drugih orodjih, ki podpirajo take gradnike, za druge pa so na voljo tudi kontrolniki VCL (Delphi) in moduli JavaBeans. Cena paketa Crystal Reports 7 Professional Edition je 400 dolarjev, nadgradnje pa stanejo 200 dolarjev.

http://www.seagatesoftware.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji