Objavljeno: 1.1.2009

Sanyo z električnim kolesom

Sanyo se je v zadnjih letih specializiral v proizvodnji sončnih celic ter elektronskih izdelkov z minimalno porabo energije. Z letom 2009 pa bodo svetu ponudili tudi inovativno električno kolo, t. i. eneloop bike. eneloop je Sanyova blagovna znamka s področja energije, ki predstavlja visoko učinkovite in okolju prijazne rešitve.

Kolo eneloop bike pravzaprav ni zgolj električno, temveč gre za posrečen hibrid – mešanico klasičnega kolesa in pomožnega elektromotorja. Med kolesarjenjem z novim kolesom namreč vgrajene baterije zbirajo energijo in jo po potrebi dodajajo k pogonskemu sklopu, nameščenemu na prednje kolo, razmerje pomoči (v korist elektromotorja) pa lahko znaša do 1 : 2, kar pomeni, da elektromotor prevzame 2/3 vsega bremena. V samodejnem načinu vožnje, kjer se energija pametno hrani in porablja, je moč z eneloop bike narediti kar dobrih 100 kilometrov.

Hibridni dvokolesnik, ki bo na voljo v večih barvah (navajajo belo, temno modro, temno zeleno in črno barvno kombinacijo) in sprva le na Japonskem (tam naj bi ga začeli prodajati že februarja), bo nosil neskromno nalepko s ceno okoli tisoč evrov. Ni kaj, varčevanje stane.

www.sanyo.com

www.eneloop.info

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji