Objavljeno: 17.10.2008

SanDisk s predvajalnikom kartic slotMusic

Američani so septembra na novo izumili format zapisa, imenovan slotMusic. Zakaj na novo? slotMusic ni nič drugega kot običajna kartica microSD, a ker je namenjena uporabi v glasbenih predvajalnikih, ima na sebi že nasnete zvočne datoteke.

slotMusic pa bo na poti do uveljavitve, vsaj po našem mnenju, imel kar precej težav. Prvič - prodaja fizičnih nosilcev glasbe namreč strmo pada, drugič – slotMusic kartice ne delujejo v svetovno najbolj priljubljenih glasbenih predvajalnikih Apple iPod (že tu je več kot 100 milijonov težkih argumentov) ter nenazadnje tretjič – namenskih predvajalnikov pravzaprav še ni. Proizvajalci seveda na prvi dve oviri nimajo večjega vpliva, lahko pa nekaj storijo pri tretjem argumentu.

Prvi v vrsti je logično SanDisk, katerega nekateri modeli prenosnih glasbenih predvajalnikov so že do sedaj podpirali razširitev pomnilniške kapacitete s karticami microSD. Družina predvajalnikov Sansa bo tako dobila še par novincev z oznako slotMusic Player v imenu, za kar najhitrejšo uveljavitev na tržišču pa nameravajo kupce premamiti z nizkimi cenami. Cene predvajalnikov slotMusic se bodo namreč začele pod 20 ameriškimi dolarji, tako okleščeni modeli pa seveda ne bodo opremljeni z zasloni LCD, temveč bo v plastičnem ohišju skrito le elektronsko vezje, ki ga bo napajala klasična AA- ali AAA-baterija.

www.sandisk.com

www.sansa.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji